Thiem: “To ni bil moj zadnji Grand Slam finale”

Dominic Thiem je bil morda res poražen, a je v izgubi finala videl pozitivno plat. Prav gotovo bo v kratkem imel novo priložnost, da si pribori prvo zmago na turnirjih za Grand Slam. Tokrat je bil Rafael Nadal pač predober. Preberite, kaj je na novinarski konferenci povedal Avstrijec.

Thiem se bo še naprej boril, njegov čas pa bo še prišel (Foto: Zimbio.com)

To zagotovo ne bo njegov edini finale v karieri, je prepričan mladi Avstrijec. “Samozavesten sem, da to ne bo moj zadnji finale. To je trenutno moj največji cilj, da grem še korak dlje in da zmaga Grand Slam. Danes sem se res boril od prvega do zadnjega trenutka. Seveda ni bilo lahko, ko sem izgubil prvi niz, a vseeno to ni bil ključni trenutek tekme.” Them je dodal, da je fizično gledano bolj užival takrat, ko je Nadal gledal po televiziji z udobnega naslonjača. Biti na igrišču na nasprotni strani mreže z njim je nekaj čisto drugega.

“Vedno sem ga gledal, že ko je slavil prvič. Nekaj zelo spodbudnega je v tem, da sem igral prvi finale, in to proti Rafaelu Nadalu na tem prizorišču. Seveda sem razočaran, ampak vseeno sem prišel vse do finala. Dal sem vse od sebe, a sem vseeno poraženec. Ni pa najboljši dan.” 

In kakšen je plan, kako premagati Rafaela Nadala v petih nizih? “Ni toliko v tem, da gre za pet nizov, gre se za pogoje. Ugajajo mu do popolnosti. Igrišče tukaj je zelo veliko, obsežno, zato se lahko postavi daleč za osnovno črto. To je njegova prednost. Tudi zame, proti vsem ostalim igralcem. Oba imava rada podobne pogoje, tudi žogice, s katerimi igramo, ampak njemu ustrezajo še malo bolje. Podobno kot v Monte-Carlu. Vsi igralci smo na podobnem fizičnem nivoju, tako da to ne vpliva veliko.”