Teniško igrišče na Trgu republike dobiva končno podobo

V Ljubljani bo od 11. do 17. septembra potekal turnir WTA Zavarovalnica Sava Ljubljana. Ljubitelji in ljubiteljice tenisa bodo dogajanje spremljali na dveh lokacijah, na Trgu republike in v TC Tivoli.

 

Osrednje igrišče na Trgu republike, poimenovano po Mimi Jaušovec, se že pripravlja. Včeraj so začeli s pripravo peščenega igrišča, preizkus igralne površine pa naj bi bil v četrtek. »Delavci so s pripravo prizorišča začeli v petek. Glede na kasnejši začetek kot predvideno, smo na prizorišču od jutra do večera. Že v soboto je bil v areni Mima Jaušovec postavljen podest za igrišče s posebnimi odtočnimi kanali, VIP in ostale tribune, teniška vas za tekmovalke, prostori za osebje turnirja, fizioterapevte, zdravnike, tehnike in ostale sodelujoče. V nedeljo smo pripravili prva dva od štirih slojev podlage, danes pa se pripravlja podlaga za nanos rdečega peska. Arena tako počasi dobiva pravo teniško podobo. Z WTA smo ves čas v stiku, prvi del ekipe bo v Ljubljano prišel v sredo, ko bodo še isti dan pregledali celotno infrastrukturo na obeh lokacijah. Ves čas budno spremljajo pripravo arene, tudi za njih je takšno igrišče nekaj posebnega. Istočasno smo začeli s pripravo igrišč v Tivoliju, vse bo torej pripravljeno po standardih organizacije WTA,« je rekel direktor turnirja Gregor Krušič.

Prva nosilka bi morala biti Avstrijka Julia Grabher, ki pa se je pred začetkom OP ZDA poškodovala in je najverjetneje že zaključila s sezono. V glavni turnir je uvrščenih 5 Slovenk. Po uvrstitvi na lestvici so to Tamara Zidanšek, Kaja Juvan in Veronika Erjavec, povabilo organizatorja pa sta prejeli Nina Potočnik in Ela Nala Milić. Povabilo za kvalifikacije je prejela Živa Falkner, po uvrstitvi na lestvici WTA pa ima v kvalifikacijah pravico nastopa tudi Dalila Jakupović, ki čaka morebitne nove odpovedi za nastop v glavnem delu turnirja.

Vstopnice za prizorišče v centru mesta so že na voljo, v Tivoliju pa bo ogled brezplačen. Naj še enkrat opozorimo, da bodo dvoboji na Trgu republike potekali od prvega dne naprej, v Tivoliju pa od ponedeljka do petka. Sobotno in nedeljsko dogajanje bo v živo prenašal Sportklub.

Vir: Tenis Slovenija