Tamara Zidanšek uspešno čez prvo oviro na turnirju v Bariju, Veronika Erjavec izgubila v prvem kolu

Tamara Zidanšek uspešno začela z nastopi v Bariju. (Foto: Vid Ponikvar)

Na turnirju serije WTA 125 v Bariju so nastopile tri Slovenke, Tamara Zidanšek (118. igralka sveta), Veronika Erjavec (182. igralka sveta) in Dalila Jakupović (254. igralka sveta). Včeraj je Jakupović izgubila v prvem kolu proti domačinki Brancaccio (168. igralka sveta), čaka jo še dvoboj v dvojicah, skupaj z Irino Khromachevo (372. igralko sveta).

Tamara Zidanšek uspešno začela z nastopi v Bariju. (Foto: Vid Ponikvar)

Danes sta uvodna dvoboja čakala tudi Tamaro Zidanšek in Veroniko Erjavec. Zidanšek je začela odločno in v prvem nizu prevzela vodstvo ter dobila prvi niz. Drugi set se je začel nekoliko slabše za Zidanšek, nastalega zaostanka ni uspela nadoknaditi. V druge nizu je dobila samo dve igri, kar je vodilo v tretji in zaključni niz, ki ga je brez težav osvojila in tako napredovala v drugo kolo glavnega dela turnirja v Bariju. Rezultat dvoboja, ki je trajal slabi dve uri je bil 6:1, 2:6, 6:2.

Manj uspešna je bila v prvem kolu Veronika Erjavec, ki je morala priznati premoč nasprotnici Argentinki Carle (165. igralka sveta). Dvoboj se je zaključil v dveh nizih, z rezultatom 6:1, 6:3, za Mario Carle.

Tamara Zidanšek se bo v drugem kolu pomerila z nasprotnico Mario Carle (165. igralke sveta), ki je bila danes boljša od Veronike Erjavec. Jutri bomo lahko spremljali dva dvoboja Slovenk na turnirju v Bariju, in sicer Dalila Jakupović bo skupaj s soigralko Khromachevo odigrala prvo kolo dvojic, Zidanšek pa bo nastopila v drugem kolu glavnega dela turnirja.

Open delle Puglie
(Bari, pesek)

Posamezno, 1. kolo
Jakupović D. (Slo) – Brancaccio N. (Ita) 0:6, 2:6
Zidanšek T. (Slo) – Semenistaja D. (Lat) 6:1, 2:6, 6:2
Erjavec V. (Slo) – Carle M. (Arg) 1:6, 3:6

2. kolo
Zidanšek T. (Slo) – Carle M. (Arg) [6.9.]

Dvojice, 1. kolo
Jakupović D. (Slo)/Khromacheva I. (Rus) – Dražić M. (Cro)/Wagner A. (BIH) [6.9.]