[TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna

Rubrika “Teniški pregled tedna” nudi prelet najodmevnejših zgodb, ki so se zgodile pretekli teden. Ob poplavi zanimivih teniški zgodb se (pre)pogosto kakšno spregleda, zato bomo vsak teden preverili, kaj se je dogajalo zadnje dni v svetovnem tenisu na turnejah ATP in WTA.

Tennis Racket and Balls - [TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna
Španski teniški igralec Rafael Nadal, nekdanja številka ena, se je po skoraj enem letu odsotnosti zaradi poškodbe vrnil na igrišča. Na turnirju ATP v Brisbanu z nagradnim skladom 598.470 evrov se je pomeril z Avstrijcem Dominicom Thiemom, nekdanjim zmagovalca Odprtega prvenstva ZDA, in zmagal.

Eden od turnirjev serije ATP v tem tednu poteka v Hong Kongu, kjer so gledalci lahko pozdravili vrnitev Marina Čilića. Z naskokom najuspešnejši Hrvat v zadnjem desetletju je bil proti Janu-Lennardu Struffu na odlični poti, da pride do zmage, a na koncu se je veselil Nemec.

Poljska in Avstralija v polfinalu pokala United

Teniški reprezentanci Poljske in Avstralije sta prvi polfinalistki pokala United, ki poteka v Sydneyju in Perthu. Poljska je bila v četrtfinalu s 3:0 boljša od Kitajske, Avstralija pa je z enakim izidom odpravila srbsko izbrano vrsto.

Emma Raducanu po odpovedih v glavnem žrebu OP Avstralije

Britanska teniška igralka Emma Raducanu, nekdanja zmagovalka Odprtega prvenstva ZDA, se je zahvaljujoč številnim poznim odpovedim na Odprtem prvenstvu Avstralije uvrstila v glavni žreb. Kot so organizatorji uvodnega turnirja za veliki slam v sezoni sporočili prek družbenega omrežja X, bo Raducanu v glavnem žrebu zamenjala Američanko Lauren Davis.

UNITED CUP: Nemčija zadnja polfinalistka

Nemčija je zadnja polfinalistka teniškega pokala United. V Sydneyju je proti Grčiji slavila z 2:1 v zmagah. Potem ko sta se posamična obračuna končala z zmago Grkinje Marie Sakkari in Nemca Alexandra Zvereva, sta polfinalno vstopnico Nemčiji priigrala Zverev in Laura Siegemund.