Po 5 mesecih se je vrnil in zabeležil boleč poraz

Eden od turnirjev serije ATP v tem tednu poteka v Hong Kongu, kjer so gledalci lahko pozdravili vrnitev Marina Čilića. Z naskokom najuspešnejši Hrvat v zadnjem desetletju je bil proti Janu-Lennardu Struffu na odlični poti, da pride do zmage, a na koncu se je veselil Nemec. 

Marin Čilić se je vrnil s porazom. (Foto: Twitter)

Letos mineva že 10 let odkar je Marin Čilić, trenutno 674. igralec sveta, šokiral svetovno teniško javnost in osvojil Odprto prvenstvo ZDA. V zadnjih letih 35-letnega Hrvata niso obšle poškodbe. Januarja lani zaradi težav z desnim kolenom ni šlo brez operacije. Prvič po več kot polletni odsotnosti se je nato lani predstavil v Umagu, kjer je klonil proti Italijanu Flaviu Cobolliju (101. na ATP), zatem pa ga na igriščih znova nismo videli do turnirja v Hong Kongu.

Zapravil 9 zaključnih žogic

Le malokdo je vedel, v kakšni formi se je Čilić vrnil na turnejo, a proti neugodnemu Janu-Lennardu Struffu (25. na ATP) mu je sprva kazalo odlično. Vodil je s 6:3 in 5:2 (z dvojnim ‘breakom’ prednosti). Nato pa stara težava, s katero je Hrvat v preteklosti srečeval že večkrat. Še enkrat več se mu je ustavilo tik pred ciljno črto. V 10. igri drugega niza si je priigral 5 zaključnih žog, dobrih 10 minut kasneje je bil rezultat v nizih poravnan na 1:1. Nove 4 zaključne žogice si je Čilić priigral v zaključku tretjega niza, znova mu ni uspelo izkoristiti niti ene.

Struff je bil v izgubljenem položaju.

Mesto na OP Avstralije ima zagotovljeno

Kljub temu, da Čilić trenutno na svetovni računalniški lestvici trenutno zaseda šele 674. mesto, bo lahko zmagovalec kar 20 turnirjev serije ATP nastopil na bližajočem se OP Avstralije. Tam bo zaigral po zaslugi zaščitenega mesta. V Melbourneu je Čiliću najboljši rezultat uspel leta 2018, ko je prišel vse do finala, tam pa klonil proti Rogerju Federerju.