[TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna

Rubrika “Teniški pregled tedna” bo vsako soboto ponudila prelet najodmevnejših zgodb, ki so se zgodile tisti teden.

Ob poplavi zanimivih teniški zgodb se rado kakšno spregleda, zato bomo vsako soboto preverili, kaj se je dogajalo v preteklih dneh v svetovnem tenisu na turnejah ATP in WTA.

Tennis Racket and Balls - [TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna

Nadal zaradi poškodbe odsoten štiri do šest tednov

Sloviti španski teniški igralec Rafael Nadal je pred dnevi na Mastersu v Indian Wellsu v finalu moral priznati premoč Američanu Tylerju Fritzu, kar je bil sploh njegov prvi poraz v tem letu. Danes je 21-kratni zmagovalec za Grand Slam sporočil, da bo zaradi stresnega zloma rebra izven igrišč štiri do šest tednov.

Prva teniška igralka sveta Bartyjeva napovedala konec kariere!

Prva teniška igralka sveta Avstralka Ashleigh Barty je presenetila športni svet z napovedjo, da pri 25 letih zaključuje tekmovalno kariero. “Danes je zame težek dan poln čustev, ker sporočam, da se upokojujem od tekmovalnega tenisa,” je zapisala na družbenem omrežju Instagram.

Avstralka želi ostati tesno povezana s športom

Zmagovalka Odprtega prvenstva Avstralije je pojasnila, da si želi ostati tesno povezana s športom, odpisala pa ni niti vnovične vrnitve k tenisu. “Nikoli ne bom nehala ljubiti tega športa in nikoli ne bom nehala udarjati teniških žogic,” je danes v Brisbanu dejala 25-letna Avstralka.

Becker svoje teniške lovorike uporabil za poplačilo dolgov

Nekdanji nemški teniški igralec Boris Becker je s pomočjo dražbe lovorik plačal del svojih dolgov, so danes pojasnili na sojenju na londonskem sodišču. Kot poroča francoska tiskovna agencija AFP, so za lovorike iztržili približno 841.000 evrov.

WTA Miami: Halepova odpovedala nastop zaradi poškodbe

Simona Halep je bila primorana odpovedati nastope na turnirju serije Masters v Miamiju zaradi poškodbe stegenske mišice. Romunka upa, da se bo vrnila za evropsko peščeno sezono.