ATP in WTA Miami: Kyrgios nadigral Rubleva, Swiatekova nova številka 1

Nick Kyrgios (Foto: https://euronewssource.com)

Poljska teniška igralkIga Swiatek bo na novi svetovni lestvici WTA 4. aprila nova številka 1 ženskega tenisa. Nekdanja zmagovalka Odprtega prvenstva Francije (2020) se je na prvo mesto povzpela zahvaljujoč slovesu dosedanje prve igralke, Avstralke Ashleigh Barty, z zmago v drugem krogu Miamija pa je 20-letnica zapečatila novi položaj.

Nick Kyrgios še naprej igra izvrstno (Foto: https://euronewssource.com)

Swiatekova, ki je letos zmagala v Indian Wellsu in Dohi, je v drugem krogu Miamija s 6:2 in 6:0 premagala Švicarko Viktorijo Golubić, kar je pomenilo, da bo postala prva igralka sveta.

Združenje WTA bo namreč z lestvice umaknilo ime Bartyjeve, zmagovalke OP Avstralije, ki je pred dnevi šokirala svetovno javnost in pri 25 letih končala teniško kariero.

Swiatkova bo postala 28. igralka na vrhu lestvice WTA v zgodovini točkovanja in obenem najmlajša na vrhu po Danki Caroline Wozniacki leta 2010. Obenem bo tudi prva poljska številka 1 v zgodovini.

Medtem pa je v moškem delu turnirja nastope predčasno končal peti nosilec Andrey Rublev, letos zmagovalec Marseilla in Dubaja, ki kot Rus ne sme nastopati pod lastno zastavo. V le 52 minutah ga je v drugem krogu s 6:3 in 6:0 premagal 102. igralec z lestvice ATP, Avstralec Nick Kyrgios.

Vir: Tenis Slovenija, STA