[TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna

Rubrika “Teniški pregled tedna” nudi prelet najodmevnejših zgodb, ki so se zgodile pretekli teden. Ob poplavi zanimivih teniški zgodb se (pre)pogosto kakšno spregleda, zato bomo vsak teden preverili, kaj se je dogajalo zadnje dni v svetovnem tenisu na turnejah ATP in WTA.

Tennis Racket and Balls - [TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna

Teniško OP Avstralije odslej en dan daljše

Organizatorji teniškega Odprtega prvenstva Avstralije so v izjavi na spletni strani sporočili, da bo turnir od prihodnjega leta za en dan daljši, poročajo tuje agencije, med njimi tudi francoska AFP. Razlog je predvsem naraščajoče število dvobojev, ki so se v preteklosti končali precej po polnoči.

Slovenski sodnik kaznovan z desetimi leti prepovedi udejstvovanja v tenisu

Slovenskega teniškega sodnika Marka Ducmana so zaradi stav na dvoboje in prirejanja podatkov suspendirali za deset let, je sporočila Mednarodna agencija za teniško integriteto (Itia). Ducman, ki je sodil na turnirjih ITF, ATP in WTA, je bil od 8. septembra začasno suspendiran, potem ko je priznal kršitve teniškega protikorupcijskega programa.

V Argentini je v četrtfinalu svojo pot zaključila Polona Hercog

V Argentini na turnirju WTA 125 je v četrtfinalu svojo pot zaključila Polona Hercog.

Nadal se bo vrnil v Brisbaneu

Rafael Nadal, španski teniški zvezdnik, je danes prek spletnih omrežij napovedal, da se bo na igrišča vrnil na turnirju v Brisbanu, tik pred januarskim Odprtim prvenstvom Avstralije v Melbournu. Dobitnik 22 turnirjev za veliki slam zaradi težav s poškodbo kolka ni igral praktično eno leto.

Francoz Arthur Fils in Srb Hamad Međedović sta finalista turnirja naslednje generacije (NextGen) serije ATP v savdski Džedi. V polfinalu turnirja z nagradnim skladom 1,84 milijona evrov ter posebnimi pravili je Fils ugnal rojaka Luco van Asscha, Srb pa je napredoval po predaji Švicarja Dominica Strickerja. Finale bo v soboto ob 18. uri.