Teniško OP Avstralije odslej en dan daljše

Organizatorji teniškega Odprtega prvenstva Avstralije so v izjavi na spletni strani sporočili, da bo turnir od prihodnjega leta za en dan daljši, poročajo tuje agencije, med njimi tudi francoska AFP. Razlog je predvsem naraščajoče število dvobojev, ki so se v preteklosti končali precej po polnoči.

OP Avstralije (Foto Tennis Australia/ David Mariuz)

Letošnji dvoboj drugega kroga med domačinom Thanasijem Kokkinakisom in Britancem Andyjem Murrayjem se je zavlekel do 4. ure zjutraj po lokalnem času, na kar sta že med obračunom opozorila oba tekmovalca.

“Poslušali smo mnenja igralcev in navijačev. Navdušeni smo, da lahko ponudimo rešitev za zmanjšanje števila tekem s poznimi zaključki,” je sprva dejal direktor turnirja Craig Tiley.

“Dodaten dan bo to zagotovil in hkrati pripomogel lažjemu načrtovanju dvobojev ter konec koncev pomagal tudi navijačev, ki prihajajo v Melbourne Park,” je še dodal Tiley.

Po podatkih organizatorjev je bilo v zadnjih letih vse več dolgih obračunov ter posledično poznih dvobojev. Večerni del sporeda se sicer podobno kot na OP ZDA z dvema obračunoma na osrednjem igrišču začne ob 19. uri po lokalnem času.

Prvi turnir velike četverice v letu 2024 bo po novem na sporedu med 14. in 28. januarjem.

Vir: Tenis Slovenija, STA