[TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna

Rubrika “Teniški pregled tedna” nudi prelet najodmevnejših zgodb, ki so se zgodile pretekli teden. Ob poplavi zanimivih teniški zgodb se (pre)pogosto kakšno spregleda, zato bomo vsak teden preverili, kaj se je dogajalo zadnje dni v svetovnem tenisu na turnejah ATP in WTA.

Tennis Racket and Balls - [TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna

Osaka potrdila vrnitev na teniška igrišča za začetek nove sezone

Japonska teniška zvezdnica Naomi Osaka je potrdila, da se po rojstvu hčerke vrača na teniška igrišča za začetek nove sezone. Nekdanja prva igralka sveta je že pred časom napovedala, da želi igrati na naslednjem Odprtem prvenstvu Avstralije, zdaj pa je potrdila, da bo njen prvi turnir nazaj v Brisbanu, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Novak Đoković za svoj veliki cilj označil Pariz 2024

Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković je v svoji karieri osvojil skoraj vse. Edino, kar mu manjka, je zlata kolajna na olimpijskih igrah. Kot je po zmagi na zaključnem turnirju v Torinu dejal Srb, je Pariz 2024 njegov veliki cilj v naslednji sezoni.

Finska – Avstralija prvi polfinale Davisovega pokala

Tenisači Avstralije so drugi polfinalisti zaključnega turnirja Davisovega pokala v Malagi. Osemindvajsetkratni prvaki tega tekmovanja in lanski finalisti so premagali Češko z 2:1 in se bodo za mesto v finalu pomerili s Finsko, ki je bila v torek boljša od branilke naslova Kanade.

Avstralci povedli v polfinalu Davisovega pokala

Avstralska teniška reprezentanca vodi v polfinalu Davisovega pokala v Malagi proti Finski z 1:0. Prvo točko je Avstralcem priboril Alexei Popyrin, ki je premagal Otta Virtanena s 7:6 (5) in 6:2. V drugem posamičnem dvoboju se bosta pomerila Alex de Minaur in Emil Ruusuvuori.

Avstralci prvi finalisti Davisovega pokala

Avstralska teniška reprezentanca je prvi finalist Davisovega pokala v Malagi. Po igri posameznikov je proti Finski povedla z 2:0. Prvo točko je Avstralcem priboril Alexei Popyrin, ki je premagal Otta Virtanena s 7:6 (5) in 6:2. V drugem dvoboju pa je Alex de Minaur premagal Emila Ruusuvuorija s 6:4 in 6:3.