Novak Đoković za svoj veliki cilj označil Pariz 2024

Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković je v svoji karieri osvojil skoraj vse. Edino, kar mu manjka, je zlata kolajna na olimpijskih igrah. Kot je po zmagi na zaključnem turnirju v Torinu dejal Srb, je Pariz 2024 njegov veliki cilj v naslednji sezoni.

Novak Đoković (Foto: ATP)

Olimpijske igre v Parizu bodo prihodnje leto prav posebna motivacija za teniškega superzvezdnika Đokovića. “Vsekakor so eden od velikih ciljev, tako kot tudi štirje turnirji za grand slam,” je dejal Đoković po zmagi na finalu ATP v Torinu in se zazrl v leto 2024.

“To bo zelo natrpan koledar in zahteven urnik z namenom, da bomo lahko preklopili z najpočasnejše površine na najhitrejšo in nato nazaj na najpočasnejšo,” je dejal Đoković.

Konec maja se bo začelo odprto prvenstvo Francije na pesku, nato pa v začetku julija Wimbledon na travi. Približno dva tedna pozneje se začenja olimpijski teniški turnir, ki bo na pesku na stadionu Roland Garros v Parizu.

“To bodo zelo zahtevne priprave,” je dejal Đoković, ki kljub vsem uspehom ostaja zelo motiviran: “Vedno imam najvišje ambicije in cilje. Tudi prihodnje leto ne bo nič drugače. V sezoni lahko osvojiš štiri grand slame in olimpijsko zlato.”

“Zagon, ki ga imam, je še vedno prisoten. Motivacija, predvsem za največja tekmovanja v športu, je še vedno tu. Tudi telo mi je to sezono dobro služilo in me dobro poslušalo. Okoli sebe imam odlično ekipo ljudi,” je optimističen 36-letni zvezdnik, ki je še osmo sezono v karieri končal kot številka 1 na svetu.

Đokoviću v impresivni karieri še vedno manjka zlato na olimpijskih igrah. Srb je leta 2008 v Pekingu osvojil bron, nato pa je ostal brez medalje v Londonu 2012, Rio de Janeiru 2016 in Tokiu 2020. V Tokiu pred dvema letoma je Đoković izgubil v polfinalu proti poznejšemu olimpijskemu prvaku, Nemcu Aleksandru Zverevu.

Vir: Tenis Slovenija, STA