[TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna

Rubrika “Teniški pregled tedna” nudi prelet najodmevnejših zgodb, ki so se zgodile pretekli teden. Ob poplavi zanimivih teniški zgodb se (pre)pogosto kakšno spregleda, zato bomo vsak teden preverili, kaj se je dogajalo zadnje dni v svetovnem tenisu na turnejah ATP in WTA.

Tennis Racket and Balls - [TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna
Drugi krog zelene skupine letošnjega zaključnega teniškega turnirja ATP v Torinu je postregel s presenečenjem. Italijan Jannik Sinner je premagal prvega teniškega igralca sveta, Srba Novaka Đokovića. Po več kot treh urah igre je Sinner zmagal z izidom 2:1 v nizih, s 7:5, 6:7 (5), 7:6 (2).

Rus Daniil Medvedev si je prvi zagotovil mesto v polfinalu zaključnega teniškega turnirja sezone v Torinu. V drugem krogu v rdeči skupini je premagal Nemca Alexandra Zvereva s 7:6 in 6:4.

Nitto ATP Finals: Sinner in Đoković v polfinale iz zelene skupine

Zmagovalca zadnjega kroga v zeleni skupini sta napredovala v polfinale zaključnega turnirja najboljše osmerice teniških igralcev sezone v Torinu. Srb Novak Đoković je v prvem dvoboju premagal Poljaka Huberta Hurkacza, Italijan Jannik Sinner pa je ohranil stoodstotni izkupiček proti Dancu Holgerju Runeju.

Najboljši tenisači jezni zaradi žogic na finalu v Torinu

Španec Carlos Alcaraz se je po porazu proti Nemcu Alexandru Zverevu na uvodu teniškega finala ATP v Torinu pritoževal nad žogicami, dan prej je o istih težavah govoril tudi Rus Daniil Medvedev po zmagi nad rojakom Andreyjem Rublevim. Gre za bitko, ki jo najboljši igralci sveta bijejo dlje časa. O tem sta govorila tudi Novak Đoković in Taylor Fritz.

Poljakinja Iga Swiatek je sezono končala na vrhu teniške lestvice združenja WTA. To ji je uspelo drugič zapovrstjo. Tri Slovenke so tekmovalno obdobje 2023 končale med najboljšimi 200 igralkami, najvišje je Tamara Zidanšek, ki je 100.