Najboljši tenisači jezni zaradi žogic na finalu v Torinu

Španec Carlos Alcaraz se je po porazu proti Nemcu Alexandru Zverevu na uvodu teniškega finala ATP v Torinu pritoževal nad žogicami, dan prej je o istih težavah govoril tudi Rus Daniil Medvedev po zmagi nad rojakom Andreyjem Rublevim. Gre za bitko, ki jo najboljši igralci sveta bijejo dlje časa. O tem sta govorila tudi Novak Đoković in Taylor Fritz.

“To, da vsak teden igramo z različnimi žogicami, je popolnoma noro,” je dejal drugi igralec sveta Alcaraz po porazu v treh nizih proti Zverevu.

Tudi med samo tekmo se je Alcaraz sodniku pritoževal nad žogicami, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina, Medvedev pa je to storil dan prej.

“Nekje sem slišal, da med letom igramo z 20 ali 21 različnimi vrstami žogic. To nima smisla in poznam nekatere poškodbe, ki so se zaradi tega zgodile med teniškimi igralci. Enostavno ne moremo igrati vsak teden z novim tipom žog. Neka sprememba v tem smislu se mora zgoditi,” je dejal Alcaraz in skušal predlagati spremembo v boljšo smer.

“Mislim, da ne bi bil problem, če bi v določenih delih sezone uporabljali iste vrste žog. Na primer, na začetku leta v Avstraliji igramo z eno vrsto, potem pa z enakimi na ameriški ‘beton’, evropska turneja na pesku, v Južni Ameriki. Spremembe se lahko zgodijo, ko zamenjamo podlago, a menjava vsakih sedem dni je res slaba poteza za vse,” je sklenil 20-letnik.

Vir: Tenis Slovenija, STA