[TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna

Rubrika “Teniški pregled tedna” nudi prelet najodmevnejših zgodb, ki so se zgodile pretekli teden. Ob poplavi zanimivih teniški zgodb se (pre)pogosto kakšno spregleda, zato bomo vsak teden preverili, kaj se je dogajalo zadnje dni v svetovnem tenisu na turnejah ATP in WTA.

Tennis Racket and Balls - [TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna
Teniški igralec Mikael Ymer je prejel leto in pol prepovedi igranja zaradi kršenja protidopinških pravil, je najboljši Šved na lestvici ATP sporočil preko Twitterja. Kmalu za tem je novico potrdilo tudi športno razsodišče v Lozani (Cas), ki je ugodilo pritožbi Mednarodne teniške zveze (ITF) na prejšnjo oprostilno sodbo.

Sinner zmagovalec turnirja v Pekingu

Jannik Sinner je zmagovalec teniškega turnirja ATP 500 v Pekingu z nagradnim skladom 3.633.875 dolarjev. Italijan, sicer šesti nosilec, je bil v finalu dvakrat s po 7:6 (2) boljši od drugega nosilca, Rusa Daniila Medvedeva.

Lindsay Davenport bo vodila žensko teniško reprezentanco ZDA

Nekdanja ameriška teniška igralka Lindsay Davenport bo po koncu letošnjega finalnega turnirja pokala Billie Jean King, ki bo med 7. in 12. novembrom v Sevilli, prevzela vlogo kapetanke pri reprezentanci ZDA, je sporočila ameriška teniška zveza (USTA). Sedeminštiridesetletna Davenport bo na tem položaju zamenjala Kathy Rinaldi.

Tunizijsko slavje v Ningboju

Tunizijka Ons Jabeur je zmagovalka teniškega turnirja Ningbo Open na Kitajskem. V finalu je po 78 minutah ugnala Rusinjo Diano Šnajder gladko s 6:2 in 6:1 ter si priborila peti naslov v karieri.

Znana je ekipa za zaključni turnir pokala BJK

Selektor ženske teniške reprezentance Andrej Kraševec je objavil seznam igralk na katere bo računal na novembrskem zaključnem turnirju pokala BJK. Na svetovnem prvenstvu v tenisu bodo nastopile Tamara Zidanšek, Kaja Juvan, Veronika Erjavec, Nina Potočnik in Ela Nala Milič.