Selektor ženske teniške reprezentance Andrej Kraševec je objavil seznam igralk na katere bo računal na novembrskem zaključnem turnirju pokala BJK. Na svetovnem prvenstvu v tenisu bodo nastopile Tamara Zidanšek, Kaja Juvan, Veronika Erjavec, Nina Potočnik in Ela Nala Milič.

Slovenija je med najboljših 12 reprezentanc na svetu. (Foto: Vid Ponikvar)

Slovenija bo v skupini B odigrala dva dvoboja. V torek, 7. novembra, bodo tekmice naših Avstralke, v petek, 10. novembra, pa Slovenke čaka še reprezentanca Kazahstana.

“Do začetka tekmovanja je še mesec dni. Vsi že komaj čakamo na začetek. Slovenija bo prvič nastopila na zaključnem turnirju najboljših 12 reprezentanc na svetu. V zadnjih letih nam je uspelo sestaviti enotno reprezentanco, ki diha kot eno. Vzdušje v Turčiji in na zadnjih dveh dvobojih v Sloveniji je bilo izjemno. Ob peterici prijavljenih za tekmovanje bo z nami potovala tudi Živa Falkner. Zbrali se bomo 30. oktobra na krajših pet dnevnih pripravah v Medvodah, kjer bomo do odhoda trenirali v polni sestavi,” je dejal Andrej Kraševec, ki bo z ekipo v špansko Sevillo odšel v soboto 4. novembra.

V skupini A bodo igrale branilke naslova Švicarke, Čehinje in Američanke. V skupini C so reprezentance Španije, Kanade in Poljske. V skupini D pa so Francija, Italija in Nemčija. V polfinale se uvrstijo zmagovalke skupine.

V Sevillo z agencijo Kompas

Na zaključnem turnirju pokala BJK si slovenske igralke želijo tudi podporo navijačev, turistična agencija Kompas pripravila posebne ugodnosti.

Vir: Tenis Slovenija