[TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna

Rubrika “Teniški pregled tedna” nudi prelet najodmevnejših zgodb, ki so se zgodile pretekli teden. Ob poplavi zanimivih teniški zgodb se (pre)pogosto kakšno spregleda, zato bomo vsak teden preverili, kaj se je dogajalo zadnje dni v svetovnem tenisu na turnejah ATP in WTA.

Tennis Racket and Balls - [TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna

Znani so zmagovalci teniškega ekipnega tekmovanja za Laverjev pokal. Ekipa sveta, ki ji poveljuje sloviti John McEnroe, je na turnirju v Vancouvru v Kanadi premagala ekipo Evrope, katere kapetan je prav tako sloviti Björn Borg, z izidom 13:2. Ekipa sveta je še drugo leto po vrsti premagala Evropo, ki je dobila prve štiri izvedbe tekmovanja.

ATP lestvica: Med najboljšo deseterico lestvice ATP brez sprememb

Srbski teniški igralec Novak Đoković, ki se je po Odprtem prvenstvu ZDA spet povzpel na prvo mesto svetovne lestvice ATP, je še naprej številka 1. Med najboljšo deseterico glede na minuli teden zaradi Davisovega pokala ni sprememb. Đokoviću sledita Španec Carlos Alcaraz in Rus Daniil Medvedev. Slovenci so daleč od vrha.

Rybakina odpovedala nastop v Tokiu

Nekdanja zmagovalka Wimbledona Elena Rybakina je tik pred zdajci odpovedala nastop na turnirju WTA v Tokiu.

Američan Haggerty nova štiri leta na čelu ITF

Američan David Haggerty je bil znova izvoljen za predsednika Mednarodne teniške zveze (ITF) na letnem srečanju organizacije v Cancunu v Mehiki. Haggerty, ki bo obdržal svoj sedež po 318:118 glasovih proti nemškemu tekmecu Dietloffu von Arnimu, bo vstopil že v svoj tretji mandat na položaju, ki bo trajal do leta 2027.

Nadal prihodnje leto še vedno načrtuje konec športne poti

Španski teniški zveznik Rafael Nadal prihodnje leto še vedno načrtuje konec športne poti. “Rekel sem že, da je možno, da bo leto 2024 zadnje na moji teniški poti. Ostajam pri tem, a tega, jasno, 100-odstotno ne morem zagotoviti,” je 37-letni Nadal povedal za Movistar, poroča francoska tiskovna agencija AFP.