Nadal prihodnje leto še vedno načrtuje konec športne poti

Španski teniški zveznik Rafael Nadal prihodnje leto še vedno načrtuje konec športne poti. “Rekel sem že, da je možno, da bo leto 2024 zadnje na moji teniški poti. Ostajam pri tem, a tega, jasno, 100-odstotno ne morem zagotoviti,” je 37-letni Nadal povedal za Movistar, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Rafael Nadal (Foto: Twitter)

Teniški zveznik, ki je osvojil 22 turnirjev za Grand Slam, je priznal, da je imel dve operaciji kolka. Z igrišč pa je odsoten vse od januarja, potem ko se je v Melbournu poškodoval. Zadnji dvoboj je Nadal odigral 18. januarja v drugem krogu OP Avstralije, ko ga je po treh nizih premagal Američan Mackenzie McDonald.

Nadal je poudaril, da si želi, da bi bil znova na tekmovalni ravni, a se zaveda, da je to zelo zahteven cilj.

“Ne bi rad zavajal ljudi, sem daleč od tega, da bi lahko zmagal na Roland Garrosu ali OP Avstralije. Zavedam se težav, s katerimi se soočam, in so nepremostljive, to je moja starost, na drugi strani imam tudi psihične težave. Vleče me naprej želja po vrnitvi, po tekmovanjih,” je pojasnil Nadal.

Njegov stric Toni Nadal je pred časom povedal, da trenira na igriščih svoje akademije na Majorki in čaka na začetek naslednje sezone. “Če bo šlo vse tako, kot načrtujemo, bi se moral vrniti na igrišče na OP Avstralije 2024. To je tudi njegova želja,” je poudaril Toni Nadal.

Vir: Tenis Slovenija, STA