[TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna

Rubrika “Teniški pregled tedna” nudi prelet najodmevnejših zgodb, ki so se zgodile pretekli teden. Ob poplavi zanimivih teniški zgodb se (pre)pogosto kakšno spregleda, zato bomo vsak teden preverili, kaj se je dogajalo zadnje dni v svetovnem tenisu na turnejah ATP in WTA.

Tennis Racket and Balls - [TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna

Nemec Alexander Zverev je zmagovalec teniškega turnirja ATP v Hamburgu z nagradnim skladom 1,8 milijona evrov. Četrti nosilec in domačin je v finalu s 7:5, 6:3 premagal Srba Lasla Đereja. Dvoboj je trajal uro in 50 minut.

Taylor Fritz do naslova v Atlanti

Ameriški teniški igralec Taylor Fritz je zmagovalec turnirja ATP v Atlanti z nagradnim skladom 668.265 evrov. Prvi nosilec, sicer deveti igralec sveta na lestvici ATP, je v finalu s 7:5, 6:7 (5) in 6:4 premagal Avstralca črnogorskih korenin, Aleksandra Vukica.

Popyrin zmagovalec Umaga

Avstralec Alexei Popyrin je zmagovalec teniškega turnirja v Umagu. Mladi, 23-letni igralec je v finalu ugnal švicarskega veterana, 38-letnega Stana Wawrinko s 6:7 (5), 6:3 in 6:4. S tem je po Singapurju leta 2021, ko je v finalu premagal Alexandra Bublika, osvojil svoj drugi turnir najvišje ravni.

WTT: Pia Lovrič najboljša na Danskem, Živa Falkner v Nemčiji korak do največje zmage v karieri!

21-letna slovenska teniška igralka Pia Lovrič je na Danskem na turnirju WTT z nagradnim skladom 25.000 ameriških dolarjev v paru z Madžarko Adrienn Nagy ugnala vso konkurenco in prišla do svoje 6. lovorike na profesionalnih turnirjih WTT. Le še ena zmaga do največje turnirske zmage do sedaj v Nemčiji ločuje Živo Falkner.

Vabilo pobiralcem in pobiralkam žogic

Dečke in deklice, starejše od 10 let, vljudno vabimo, da se pridružite ekipi profesionalnega teniškega turnirja WTA Zavarovalnica Sava Ljubljana in srečanju za pokal Davis Cup. Spoznali boste profesionalne teniške igralke in igralce iz različnih držav, se družili s svojimi vrstniki in zabavali v častni vlogi pobiralca/-ke žogic. Turnir bo od potekal na igriščih v Ljubljani.