[TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna

Rubrika “Teniški pregled tedna” nudi prelet najodmevnejših zgodb, ki so se zgodile pretekli teden. Ob poplavi zanimivih teniški zgodb se (pre)pogosto kakšno spregleda, zato bomo vsak teden preverili, kaj se je dogajalo zadnje dni v svetovnem tenisu na turnejah ATP in WTA.

Tennis Racket and Balls - [TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna

Floridski senator potrdil, da so Đokovićevo prošnjo za vstop v ZDA zavrnili

Ameriško ministrstvo za domovinsko varnost je zavrnilo prošnjo Novaka Đokovića za opustitev cepiva kot obveznega pogoja za vstop v ZDA, zaradi česar ne bo mogel nastopiti na teniških turnirjih v Indian Wellsu in Miamiju, je potrdil ameriški senator s Floride Rick Scott, poroča portal TMZ.

V Wimbledonu nameravajo odpraviti prepoved za Ruse in Beloruse

Na letošnjem teniškem turnirju za Grand Slam v Wimbledonu bodo morda lahko nastopili tudi ruski in beloruski igralci, saj namerava vodstvo tekmovanja odpraviti prepoved nastopanja, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

WTA podpisala dogovor vreden skoraj 150 milijonov dolarjev s podjetjem CVC Capital

Žensko teniško združenje WTA je s podjetjem za zasebni kapital in investicijsko svetovanje CVC Capital Partners sklenilo nov naložbeni dogovor v vrednosti 149 milijona dolarjev oziroma 140,81 milijona evrov. Podjetje bo s tem postalo komercialni partner WTA.

Turnir v Indian Wellsu so mu zavrnili, kako bo z OP ZDA?

Đoković je nedvomno najbolj znan športnik na svetu, ki se ni cepil proti omenjeni bolezni. Februarja se je zato uradno obrnil na oblasti v ZDA, da mu izdajo posebno dovoljenje za vstop v državo, a očitno ni prejel ustreznega dovoljenja, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

Drama v Indian Wellsu: Je bila poslednja točka osvojena po pravilih?

Že med tekmo je prišlo do situacije, kjer se je Jaume Munar pritoževal nad glavno sodnico, češ da ni videla dvojnega odboja, kar pa se je zgodilo ob poslednji točki, pa ga je spravilo čez rob. Wu je na mreži skočil za žogico in vrhunsko zadel vole, a mu je ob tem lopar padel na tla. Dotaknil se je mreže, in ker pravila pravijo, da ne sme biti stika s mrežo, preden žogica na nasprotnikovi strani pade na tla dvakrat, je Munar vložil pritožbo. Glavna sodnica ni spremenila svoje odločitve.