WTA podpisala dogovor vreden skoraj 150 milijonov dolarjev s podjetjem CVC Capital

Žensko teniško združenje WTA je s podjetjem za zasebni kapital in investicijsko svetovanje CVC Capital Partners sklenilo nov naložbeni dogovor v vrednosti 149 milijona dolarjev oziroma 140,81 milijona evrov, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Podjetje bo s tem postalo komercialni partner WTA.

1200px WTA logo 2010.svg  - WTA podpisala dogovor vreden skoraj 150 milijonov dolarjev s podjetjem CVC Capital
WTA organizacija

Družba s sedežem v Luksemburgu je bila pred temo lastnik Formule 1, vlagala pa je tudi v ragbi, kriket ter francoski in španski nogomet.

Novi posel, ki so ga sklenili z WTA, se je že nekaj časa pripravljal in je opisan kot “strateško partnerstvo”, s katerim si je podjetje CVC zagotovilo 20-odstotni delež v novoustanovljeni komercialni enoti WTA.

Cilj partnerstva je izboljšati komercialno rast ženskega tenisa in povečati njegovo prepoznavnost po težkem obdobju, v katerem se je zaostanek za moškim tenisom še povečal.

V zadnjih letih se je upokojilo nekaj velikih imen kot so Marija Šarapova, Serena Williams in Ashleigh Barty, medtem ko si je Naomi Osaka vzela čas za prvega otroka.

“CVC bo od leta 2023 komercialni partner WTA, ki bo vlagal kapital in deloval kot pobudnik za spodbujanje rasti športa. Ključna področja, na katera se osredotočamo, so zagotavljanje boljšega dostopa navijačev do športa, naložbe v blagovne znamke Tour, oblikovanje profilov igralk ter naložbe v digitalne platforme in komercialne zmogljivosti,” so zapisali v izjavi na spletnih straneh obeh partnerjev.

“WTA bo še naprej imela večinski delež v partnerstvu in bo v celoti ohranila regulativno in športno odgovornost za žensko igro,” so še zapisali.

Vir: Tenis Slovenija, STA