[TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna

Rubrika “Teniški pregled tedna” nudi prelet najodmevnejših zgodb, ki so se zgodile pretekli teden. Ob poplavi zanimivih teniški zgodb se (pre)pogosto kakšno spregleda, zato bomo vsak teden preverili, kaj se je dogajalo zadnje dni v svetovnem tenisu na turnejah ATP in WTA.

Tennis Racket and Balls - [TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna

Tretji igralec sveta ne bo več sodeloval z znanim trenerjem Patrickom Mouratogloujem, enim najpomembnejših trenerjev na ATP in WTA turnejah. Skupaj sta bila kar nekaj let, saj je bil Grk star komaj sedemnajst let, ko se mu je pridružil Mouratoglou, a kot poroča grški portal Sports Feed, sta se strani odločili za dokončno prekinitev razmerja.

ATP lestvica: Đoković ostaja na vrhu, ena sprememba med TOP 10

Srb Novak Đoković ostaja na vrhu teniške lestvice ATP pred Špancem Carlosom Alcarazom in Grkom Stefanosom Tsitsipasom. Med prvo deseterico je prišlo le do ene spremembe. Američan Taylor Fritz je na sedmem mestu prehitel Kanadčana Felixa Auger-Aliassima. Od Slovencev je še naprej najvišje že nekaj časa upokojeni Aljaž Bedene na 344. mestu.

Serena Williams: “Težko je, ker ko igram, vidim, kako dobra sem še vedno v tem. Lahko bi nadaljevala kariero”

Ameriška teniška zvezdnica Serena Williams, ki uradno še ni končala bogate kariere, v kateri je osvojila 23 turnirjev za Grand Slam, je za ameriško oddajo E! povedala, da se počuti vse “bolj pomirjeno” zaradi svoje odločitve o umiku iz tenisa. A v isti sapi je dodala, da še vedno ni povsem opustila misli o morebitni vrnitvi v vrhunski šport.

ATP Buenos Aires: Alcaraz po štirih mesecih premora do prve zmage letos

Drugi teniški igralec na svetovni lestvici Carlos Alcaraz se je po štirih mesecih premora zaradi poškodbe na turnejo vrnil z zmago. Na turnirju v Buenos Airesu z nagradnim skladom 711.600 dolarjev je bil Španec v drugem krogu po dveh urah in minuti igre s 6:2, 4:6 in 6:2 boljši od Srba Lasla Đereja, 57. igralca sveta.

Winter Cup: Nemci preprečili preboj Slovenije v polfinale; v petek proti Čehom za razvrstitev od 5. do 8. mesta

Slovenski teniški reprezentanci do 14. leta starosti se v Nemčiji ni uspelo prebiti v polfinale Winter Cupa. Na zaključnem turnirju najboljše osmerice so jim pot prekrižali prav predstavniki domače izbrane vrste, ki so dobili odločilni dvoboj dvojic z rezultatom 7:5 in 6:4.