ATP Buenos Aires: Alcaraz po štirih mesecih premora do prve zmage letos

Carlos Alcaraz (Foto: YouTube)

Drugi teniški igralec na svetovni lestvici Carlos Alcaraz se je po štirih mesecih premora zaradi poškodbe na turnejo vrnil z zmago. Na turnirju v Buenos Airesu z nagradnim skladom 711.600 dolarjev je bil Španec v drugem krogu po dveh urah in minuti igre s 6:2, 4:6 in 6:2 boljši od Srba Lasla Đereja, 57. igralca sveta.

Carlos Alcaraz (Foto: YouTube)

Alcaraz, ki se je po lanskem zmagoslavju na odprtem prvenstvu ZDA povzpel na prvo mesto na svetovni lestvici, je odigral prvo tekmo po četrtfinalu pariškega Mastersa.

Zaradi poškodb trebuha in stegenske mišice je moral 19-letnik izpustiti tudi letošnji prvi grand slam sezone, odprto prvenstvo Avstralije. Po turnirju v Melbournu je izgubil tudi prvo mesto na svetovni lestvici.

“Super občutek je znova zmagati,” je po tekmi dejal Alcaraz: “Res sem bil dolgo časa brez tekmovanja, brez dvobojev, le okrevanje in fizioterapija. Končno sem dosegel svojo prvo zmago v letu 2023.”

Alcaraz se bo v četrtfinalu pomeril s srbskim kvalifikantom Dušanom Lajovićem.

“Nisem pričakoval tako dobrega vzdušja. Zato se zahvaljujem vsem navijačem tukaj, upam, da bom lahko nadaljeval s to energijo,” je ob vrnitvi na igrišča še dejal španski najstnik.

Vir: Tenis Slovenija, STa