[TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna

Rubrika “Teniški pregled tedna” nudi prelet najodmevnejših zgodb, ki so se zgodile pretekli teden. Ob poplavi zanimivih teniški zgodb se (pre)pogosto kakšno spregleda, zato bomo vsak teden preverili, kaj se je dogajalo zadnje dni v svetovnem tenisu na turnejah ATP in WTA.

Tennis Racket and Balls - [TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna

Alycia Parks presenetljiva zmagovalka Lyona

Ameriška teniška igralka Alycia Parks je zmagovalka turnirja WTA v Lyonu z nagradnim skladom 238.000 evrov. Parks je v finalu premagala domačinko in prvo nosilko Caroline Garcia s 7:6 in 7:5.

Znanih vseh 16 udeležencev zaključnega turnirja Davisovega pokala

Po kvalifikacijskih obračunih za nastop na zaključnem turnirju Davisovega pokala je znana šestnajsterica, ki se bo udarila za naslov v največjem ekipnem teniškem tekmovanju na svetu. Poleg štirih reprezentanc, ki so si že pred tem zagotovile nastop, se jim je ta konec tedna pridružilo še 12 preostalih reprezentanc.

WTA Portorož: Turnir ostaja v Sloveniji, lokacija še neznana

Teniški turnir WTA 250, ki ga je gostil Portorož, bo tudi letos potekal v Sloveniji, vendar ne na isti lokaciji, je sporočila Teniška zveza Slovenije.

Kyrgios priznal napad na bivšo partnerko

Avstralski teniški zvezdnik Nick Kyrgios je priznal krivdo za napad na svojo nekdanjo partnerko, so danes poročali tamkajšnji mediji. Izognil pa se je obsodbi, saj je sodnica Beth Campbell obtožbo zavrnila.

Toni Nadal: “Rafa bo nadaljeval”

Upokojitev Rafaela Nadala, enega najboljših tenisačev vseh časov, ni še tako blizu, kot so se nekateri bali po letošnjem OP Avstralije. Njegov stric Toni je spregovoril o stanju španskega šampiona.