[TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna

Rubrika “Teniški pregled tedna” nudi prelet najodmevnejših zgodb, ki so se zgodile pretekli teden. Ob poplavi zanimivih teniški zgodb se (pre)pogosto kakšno spregleda, zato bomo vsak teden preverili, kaj se je dogajalo zadnje dni v svetovnem tenisu na turnejah ATP in WTA.

Tennis Racket and Balls - [TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna

Tisti, ki igrate tenis skozi celo leto, ste verjetno opazili, da je igranje poleti malce drugačno kot pozimi. O mrazu je letos zaradi varčevanja veliko govora, kar se pozna tudi na manj ogrevanih notranjih igriščih. Zato bo mraz imel še toliko večji vpliv na strune tako pri tenisu, badmintonu kot tudi pri squashu.

Nadal rekel, da ne bo več igral v Mehiki

Rafael Nadal in Casper Rudd sta v preteklih tednih odigral nekaj ekshibicijskih turnirjev po Južni Ameriki, vključno z Mehiko, kjer je Španec povedal, da je to verjetno njegov zadnji nastop na tem območju.

Pri WTA podelili nagrade

Združenje teniških igralk WTA je za najboljšo igralko leta izbralo Poljakinjo Igo Swiatek, tudi prvo na lestvici združenja, je poročala hrvaška tiskovna agencija Hina. Za Swiatkovo je to prvo tovrstno priznanje. Pri dvojicah sta bili najboljši Čehinji Barbora Krejčikova in Katerina Siniakova.

Bruguera nič več kapetan španske reprezentance v Davisovem pokalu

Španska teniška zveza RFET je potrdila, da je Sergi Bruguera po sporazumnem dogovoru zapustil mesto kapetana reprezentance Davisovega pokala. Nekdanji tretji igralec sveta je špansko moško ekipo vodil od leta 2017, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Nadalu nagrada za najpriljubljenejšega tenisača leta 2022

Združenje profesionalnih teniških igralcev (ATP) je objavilo, da je Španec Rafael Nadal najpriljubljenejši igralec v sezoni 2022 med navijači. Španec je to nagrado prejel prvič v karieri, s tem je prekinil dominacijo Švicarja Rogerja Federerja, ki je nagrado prejemal od leta 2003 do 2021.