[TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna

Rubrika “Teniški pregled tedna” nudi prelet najodmevnejših zgodb, ki so se zgodile pretekli teden. Ob poplavi zanimivih teniški zgodb se (pre)pogosto kakšno spregleda, zato bomo vsak teden preverili, kaj se je dogajalo zadnje dni v svetovnem tenisu na turnejah ATP in WTA.

Tennis Racket and Balls - [TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna

Sinner na vrhu, Alcaraz drugi na lestvici ATP

Italijanski teniški as Jannik Sinner je novi vodilni na svetovni jakostni lestvici ATP. Na drugo mesto se je povzpel zmagovalec nedeljskega finala na Odprtem prvenstvu Francije v Parizu, Španec Carlos Alcaraz, tretji je srbski teniški zvezdnik Novak Đoković.

Nadal in Alcaraz v Parizu skupaj v paru

Če bo vse po sreči, bo 38-letni španski teniški zvezdnik Rafael Nadal nastopil na olimpijskih igrah v Parizu. Španska zveza ga je namreč uvrstila v ekipo, na igrah bo v paru nastopal s svojim naslednikom Carlosom Alcarazom, ki je prejšnji konec tedna dobil pariški turnir za veliki slam.

Nadal bo izpustil Wimbledon

Španski teniški zvezdnik Rafael Nadal bo izpustil teniški turnir za veliki slam na sveti travi v Wimbledonu. Nadal želi pred koncem sila uspešne tekmovalne poti nastopiti na olimpijskem turnirju na pariškem pesku, na katerem je osvojil kar 14 naslovov na turnirju za Grand Slam na Rolandu Garrosu.

Sinner v Parizu med posamezniki in dvojicami

Italijan Jannik Sinner, nova številka ena moškega tenisa, bo na olimpijskih igrah v Parizu igral tako v konkurenci posameznikov kot dvojic, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Pomlajeni slovenski tenisači v Črno goro po napredovanje

Slovensko moško reprezentanco od 19. do 22. junija čakajo dvoboji v tretji regionalni skupini Davisovega pokala. Tekmovanje bo potekalo v Ulcinju v Črni gori, nastopalo pa bo sedem reprezentanc. Žreb bo v torek, je v sporočilu za javnost zapisala Teniška zveza Slovenije (Tenis Slovenija).