Nadal bo izpustil Wimbledon

Španski teniški zvezdnik Rafael Nadal bo izpustil teniški turnir za veliki slam na sveti travi v Wimbledonu. Nadal želi pred koncem sila uspešne tekmovalne poti nastopiti na olimpijskem turnirju na pariškem pesku, na katerem je osvojil kar 14 naslovov na turnirju za Grand Slam na Rolandu Garrosu.

Rafael Nadal (Foto: ATP)

Edini turnir od štirih za Grand Slam, ki poteka na travnatih igriščih, bo v Wimbledonu na sporedu od 1. do 14. julija. A bo dogajanje na sveti travi minilo brez udeležbe Španca, ki je v Angliji osvojil dva od svojih 22 Grand Slamov, in sicer v letih 2008 in 2010. Če bo vse po sreči, želi 38-letni španski teniški zvezdnik nastopiti na olimpijskih igrah v Parizu. Španska zveza ga je namreč uvrstila v ekipo tako v posamični konkurenci na igrah kot tudi v paru s svojim naslednikom Carlosom Alcarazom, ki je letos dobil pariški turnir za veliki slam.

Nadal sicer že ima dve olimpijski zlati kolajni. Leta 2008 je v Pekingu zmagal med posamezniki, osem let pozneje v Riu pa še med dvojicami. “Španska zveze je objavila, da bom tekmoval na svojih zadnjih olimpijskih igrah v Parizu,” je zapisal nekdanja številka 1 moškega tenisa. “S tem ciljem menimo, da je najboljše za moje telo, da ne zamenjam podlage in da do takrat nadaljujem z igro na pesku. Zato bom letos izpustil Wimbledon,” je pojasnil kralj peska.

Ob tem je dejal, da že od 27. maja nadaljuje treninge na pesku, torej od dneva, ko je v prvem krogu OP Francije moral priznati premoč kasnejšemu finalistu Nemcu Alexandru Zverevu. Majorčan je napovedal, da bo na svoji najljubši podlagi igral na turnirju v Bastadu na Švedskem od 15. do 21. julija, kar bo njegov glavni pripravljalni turnir pred olimpijskim v Parizu.

Ta bo sicer potekal od 27. julija do 4. avgusta na peščenih igriščih Rolanda Garrosa.

Nadal, ki je zaradi dolge odsotnosti zaradi težav s poškodbami zdrsnil na 264. mesto na svetovni lestvici ATP, se je po krajšem nastopu na začetku sezone v Avstraliji aprila vrnil na igrišča ob začetku evropske sezone na pesku, potem ko 16 mesecev skorajda ni igral.

Vir: Tenis Slovenija, STA