[TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna

Rubrika “Teniški pregled tedna” nudi prelet najodmevnejših zgodb, ki so se zgodile pretekli teden. Ob poplavi zanimivih teniški zgodb se (pre)pogosto kakšno spregleda, zato bomo vsak teden preverili, kaj se je dogajalo zadnje dni v svetovnem tenisu na turnejah ATP in WTA.

Tennis Racket and Balls - [TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna

Pokal BJK: Slovenija novembra doma z Nizozemsko

V Londonu je bil danes opravljen žreb za novembrske dvoboje v pokalu BJK. V play-offu bo Slovenija doma igrala z Nizozemsko. Dvoboji bodo na sporedu od 15. do 17. novembra.

Lehečka ustavil Nadala v Madridu

Španskemu teniškemu zvezdniku Rafaelu Nadalu se ni uspelo uvrstiti v četrtfinale domačega turnirja v Madridu. V Nadalovem morebitnem zadnjem nastopu na madridskem pesku je bil v četrtem krogu s 7:5 in 6:4 boljši Čeh Jiri Lehečka.

Rublev v četrtfinalu izločil branilca naslova Alcaraza

Ruski teniški igralec Andrey Rublev, osmi na svetovni lestvici, je na turnirju serije Masters 1000 v Madridu z nagradnim skladom 7,9 milijona evrov v četrtfinalu izločil Španca Carlosa Alcaraza, tretjega igralca sveta, s 4:6, 6:3 in 6:3. Alcaraz je dobil prejšnji dve izvedbi madridskega turnirja.

Nadal-Alcaraz vse bolj preteča nevarnost teniškim tekmecem v Parizu

Španska teniška zvezdnika Rafael Nadal in Carlos Alcaraz sta vse bližje združitvi moči za nastop v dvojicah na olimpijskem turnirju v Parizu. Željo po skupnem igranju je v petek potrdil Nadal, potem ko je o tej možnosti spregovoril tudi njegov mlajši rojak, poroča španska tiskovna agencija EFE.

Đoković se je razšel še s kondicijskim trenerjem

Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković je dober mesec dni po odločitvi, da se razide s hrvaškim trenerjem Goranom Ivaniševićem zdaj razšel še s kondicijskim trenerjem Marcom Panichijem, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.