Nadal-Alcaraz vse bolj preteča nevarnost teniškim tekmecem v Parizu

Španska teniška zvezdnika Rafael Nadal in Carlos Alcaraz sta vse bližje združitvi moči za nastop v dvojicah na olimpijskem turnirju v Parizu. Željo po skupnem igranju je v petek potrdil Nadal, potem ko je o tej možnosti spregovoril tudi njegov mlajši rojak, poroča španska tiskovna agencija EFE.

Carlos Alcaraz in Rafael Nadal (Foto: https://www.netflix.com)

“Carlos me ne rabi prav nič nagovarjati. Če bom zdrav, bova igrala skupaj. Navdušen sem nad idejo, če sem ga prav razumel, je tudi on. Lepo bi bilo skupaj odigrati kakšen turnir pred olimpijskimi igrami, da se dobro pripraviva,” je v pogovoru pred turnirjem v Madridu za prireditelje dejal Nadal.

Idejo o skupnem nastopu na olimpijskih igrah je pred tem omenil Alcaraz. “S tem bi se mi izpolnile sanje,” je po poročanju EFE dejal 20-letnik, ki je trenutno tretji igralec sveta.

Alcaraz v Madridu brani naslov, medtem ko se Nadal vrača po dolgotrajni poškodbi, ki ga je zadrževala z igrišč večino lanskega leta.

“Če bova oba zdrava, bi bilo res lepo, da bi zaigrala skupaj, saj bi lahko naskakovala zmago,” je še dodal 37-letni zmagovalec 22 turnirjev za grand slam, ki je ob okrevanju po poškodbi napovedal, da bo letošnja tekmovalna sezona bržkone njegova zadnja.

Vir: Tenis Slovenija, STA