[TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna

Rubrika “Teniški pregled tedna” nudi prelet najodmevnejših zgodb, ki so se zgodile pretekli teden. Ob poplavi zanimivih teniški zgodb se (pre)pogosto kakšno spregleda, zato bomo vsak teden preverili, kaj se je dogajalo zadnje dni v svetovnem tenisu na turnejah ATP in WTA.

Tennis Racket and Balls - [TENIŠKI PREGLED TEDNA] – Pet najodmevnejših zgodb tega tedna

Iga Swiatek povišala prednost, Slovenke še naprej zunaj top 100

Poljska teniška zvezdnica Iga Swiatek je ostala na prvem mestu lestvice WTA in še povišala prednost pred zasledovalkami po osvojenem naslovu v Indian Wellsu. Od Slovenk je najvišje ostala Kaja Juvan, ki pa že nekaj časa ne igra na turneji in je ne bo niti na aprilskem reprezentančnem tednu v pokalu Billie Jean King.

Predstavili zamisel novega športnega parka v Portorožu

Na občini Piran so predstavili idejno zasnovo preureditve teniškega centra Portorož v športno-rekreacijski park, ki ne bo namenjen le tenisu ampak tudi drugim športom. Roka za izvedbo celotne naložbe in njene vrednosti še niso razkrili. Piranski župan Andrej Korenika je zatrdil le, da bodo do poletja usposobili teniška igrišča.

Znane skupine finalnega dela Davisovega pokala

Na sedežu Mednarodne teniške zveze v Londonu so izžrebali skupine skupinskega dela finalnega teniškega turnirja Davisovega pokala, ki bo na sporedu od 10. do 15. septembra, gostitelji skupin pa so italijanska Bologna, španska Valencia, britanski Manchester in kitajski Zhuhai.

Policija v Miamiju: Vzrok smrti nekdanjega hokejista Kolcova “očiten samomor”

Nekdanji beloruski hokejist in partner druge teniške igralke sveta Aryne Sabalenka, Konstantin Kolcov, je nenadoma umrl. V medijih so najprej zaokrožile informacije, da je Kolcov umrl zaradi pljučne embolije. A so kasneje predstavniki policije v Miamiju kot vzrok smrti navedli “očiten samomor”, je danes poročala nemška tiskovna agencija dpa.

Vrnitev Simone Halep se je končala s porazom v Miamiju

Nekdanja prva teniška igralka sveta, Romunka Simona Halep, je v prvi tekmi po prepovedi igranja, ki jo je doletela 7. oktobra 2022, na turnirju v Miamiju poslovila že v prvem krogu. Premagala jo je Španka Paula Badosa z 1:6, 6:4 in 6:3.