Teniški podcast: pregled tedenskega dogajanja

Ste zamudili dogajanje prejšnji teden? Nič hudega, z ekipo Teniški podcast vam bomo tedensko dogajanje z ATP in WTA turneje približali še na malce drugačen način. V pogovoru s teniškimi strokovnjaki in profesionalnimi komentatorji bomo razčlenjevali vsak teden posebej. Tako ne boste nikoli več spregledali teniških razpletov.

Napovedniki turnirjev, analize srečanj in pregled tedenskega dogajanja na ATP in WTA turneji. Vse v slušni obliki preko soundclouda z največjimi teniškimi specialisti, ki so z idejo štartali aprila 2017. Peter Pevc in Tom Kočevar Dešman sta si želela pomagati tenisu v Sloveniji in mladim igralcem ponuditi svežo bazo znanja na dotik. Kasneje se je ekipi pridružil še Marko Hrastar, ki je zraven predvsem pri podcastih, ki se dotikajo dogajanja na svetovni teniški karavani, ki jo spremlja na programih Šport klub. Druge podcaste si lahko poslušate na https://teniskipodcast.si.

PETER PEVC

“Pero” je veliki teniški entuziast, ki svoje znanje in elan širi kot teniški trener za mlade in teniški komentator na Sportklubu.

Vedno nasmejan in pripravljen na dobro teniško debato, se je slovenski teniški javnosti najbolj v spomin vtisnil kot avtor »ponarodelega« izraza na teniških igriščih: »Peter Pevc, dame in gospodje!«

S Tomom je glavni pobudnik Teniškega podcasta in ima vizijo, da bi se slovenska teniška družina s pomočjo audio-zapisov, ki jih skupaj z ekipo pripravlja, naučila stvari, ki so pomembne pri razvoju mladih igralcev.

V prostem času rad potuje in preživlja čas z družino.

Twitter: @pevc peter

TOM KOČEVAR DEŠMAN

Tom je slovenski teniški reprezentant in redni član naše ekipe za Davisov pokal. Na teniškem touru je najbolj znan kot sparing partner Garbine Muguruza. Kakšno je življenje sparing partnerja zmagovalke turnirjev za grand slam lahko poslušate v posebnem Podcastu.

Ko ni na poti zaradi klubskih in profesionalnih obveznosti, rad vrže oko na Youtube in smešnice, občasno pa se Petru pridruži tudi v komentirnici Sportkluba.

Še odgovor na vprašanje, ki si ga zagotovo postavljate: na treningih Muguruza Tomu še ni odvzela niza.

Twitter: @TomDeKo

MARKO HRASTAR

Marko je komentator tenisa in NFL-a na televiziji Sportklub. Gledalci ga imamo najraje med teniškimi prenosi, ko na plano pride vsa njegova ustvarjalnost in prefriganost. V duetu s Petrom sta v komentirnici neustavljiva in nam nudita obilo užitkov.

Sicer se opredeljuje za športnega entuziasta, že vse od olimpijskih iger leta 1992 v Barceloni.

Ni pa močen samo v jeziku, temveč tudi v nogah, saj lahko preteče maraton (ja, 42 km!).

Med publiko je priljubljen zaradi svojih izjav, ki nas večkrat nasmejejo do solz.

Twitter: @Markohrastar

 

Pred vami je pregled minulega tedna, v katerem sta tako v Montrealu, kot Torontu zablestela prvi igralec in igralka sveta. Peter Pevc in Marko Hrastar sva se hkrati ozrla naprej in pregledala moški in ženski žreb v Cincinnatiju, na hitro omenila največje premike na ATP in WTA lestvici ter se ustavila pri slovenskih nastopih.

https://soundcloud.com/teniskipodcast/ossas-recording-5-2018-08-13-t10-43-40am-teniskipodcast