ATP Cincinnati: Đoković pred prekinitvijo ujel priključek

Novak Đoković in Grigor Dimitrov sta bila ravno na začetku tretjega niza, ko je tekmo prekinilo deževje. Ko je že kazalo, da bo prevladal Bolgar, je Đoković vendarle našel nekaj goriva v tanku, obrnil rezultat, dobil drugi niz in tekmo poslal v odločilni set, kjer pa si je ravno priboril brejk prednosti, preden sta morala zapustiti igrišče.

Zato pa je tekmo dokončal Juan Martin del Potro, ki je nastopil v prvem srečanju, odkar je postal tretji igralec sveta. Vlogo je upravičil in prišel do gladke zmage s 6:2 in 6:3 proti Hyeonu Chungu. Korejec se vrača po dolgi odsotnosti, saj si je na OP Avstralije poškodoval stopalo.

Argentinec je potreboval samo 1 uro in 21 minut. Naslednji obračun pa bo veliko težji; čaka ga Nick Kyrgios. “Vesel sem, da vidim te mlajše tenisače, kako jim gre dobro,” je povedal Del Potro. “Pred njim je še svetla prihodnosti,” je dodal o Chungu.

Denis Shapovalov na drugi strani pa še ni pripravljen, da bi postal najboljši tenisač iz Kanade. V dveh nizih ga je ugnal prijatelj in sonarodnjak Miloš Raonić. Ta se bo v petek pomeril proti zmagovalcu tekme med Đokovićem in Dimitrovom.