Tenis Fest uspešno zaključen. (Foto: Nik Moder/Sportida)

Tenis Fest uspešno zaključen. (Foto: Nik Moder/Sportida)

Kljub odpovedi turnirja serije Challenger Zavarovalnica Sava Slovenija open je bil Portorož v zadnjih dveh tednih teniško obarvan. V devetih starostnih kategorijah je bilo skoraj 600 nastopajočih, med njimi tudi Blaž Kavčič. Prvi Slovenec, ki se je uvrstil med 100 najboljših na svetu, je zmagal na članskem turnirju.

Tenis Fest uspešno zaključen. (Foto: Nik Moder/Sportida)
Tenis Fest uspešno zaključen. (Foto: Nik Moder/Sportida)

Tenis Slovenija je tekmovanje organizirala ob upoštevanju vseh navodil NIJZ. Otroci so na teniškem prazniku tako lahko brezskrbno uživali. Lepo je bilo videti nasmejane otroke, ki so se na igrišču srčno borili, izven njega pa sklenili nova prijateljstva. Zaradi nepozabne športne izkušnje njihovih otrok pa so bili zadovoljni tudi starši, ki poleg teniških klubov skrbijo, da je teniška družina iz dneva v dan večja. Zaradi trenutnega stanja v svetu je bila namreč organizacija takšnega tekmovanja velik zalogaj za Tenis Slovenijo. Zadovoljstvo in ponos ob opravljenem delu maloštevilčne, a srčne ekipe sta tako ob obisku teniškega centra v Portorožu izkazala predsednik Teniške zveze Slovenije, Andrej Slapar, in podpredsednik, Miran Kraševec.

Presrečna pa je bila ob koncu tudi vodja tekmovanja, Anja Regent, ki je s svojo ekipo od jutra do večera skrbela za nemoten potek tekmovanj: ”Teniški festival je res poseben dogodek. Letos je bil še bolj obiskan, ker so nastopili tudi nekateri najboljši. Mednarodnih tekmovanj namreč še ni. Vsi so bili željni tenisa in vsi so uživali v skupnem druženju. Res sem zadovoljna, da nam je na enem mestu uspelo pokazati kaj premore slovenski tenis.”

TS je v tem času organizirala tudi rekreativno-veteranski turnir in različne korporativne dogodke. Na enem izmed dogodkov so nastopajoči zbirali denarna sredstva za mlade teniške talente. Tam se je predstavila tudi reprezentanca do 12 let, ki je v času turnirja v Portorožu opravila priprave. Med njimi je bil tudi državni prvak do 12 let Žiga Šeško: ”Tenis mi je všeč, ker je individualen šport. Igram ga od četrtega leta. Velikokrat sem čakal očeta, ki je igral s prijatelji, nato pa še z mano. Navijam za Rogerja Federerja, ker ima zelo dobro tehniko in ker nikoli ne vrže loparja. Skupno druženje na pripravah mi je bilo zelo všeč, saj smo tudi dobro trenirali.”

Gregor Krušič, direktor Tenis Slovenije pa je dodal: “Mladim igralcem, predvsem med 10. in 15. letom izredno veliko pomeni, da so vključeni v večje teniške zgodbe in izkušnje, kot jim jih želimo z udeležbo na različnih teniških dogodkih omogočiti s tovrstnimi dobrodelnimi turnirji. Takšna doživetja, kjer lahko spoznajo svoje športne vzornike, so neprecenljiva. Zbiranje sredstev za mlade slovenske teniške talente, poleg programov Tenis Slovenije, pomeni tudi dodatno razbremenitev staršev, ki so glavni sponzorji na začetku njihove športne poti.”

Vir: Tenis Slovenija / Foto: Sportida