Teniške igralke od srede naprej spet na Trgu republike

WTA Zavarovalnica Sava Ljubljana se bo odvijal na Trgu republike.

Prireditelji ženskega teniškega turnirja WTA Zavarovalnica Sava Ljubljana so odpravili težave na osrednjem igrišču na Trgu republike. V sredo sta načrtovana dva dvoboja: najprej bo posamični med Turkinjo Zeynem Sonmez in Hrvatico Antonio Ružić, nato pa še v dvojicah Ela Nala Milić/Nina Potočnik (Slo) – Amina Anšba/Quinn Gleason (Rus/ZDA).

WTA Zavarovalnica Sava Ljubljana se bo odvijal na Trgu republike.

Osrednje igrišču na ljubljanskem turnirju je prvi dan tekmovanja zdržalo le tri igre. Slovakinja Anna Karolina Schmiedlova in Uzbekistanka Nigina Abduraimova sta se nato preselili v Tivoli. Po dvodnevnem utrjevanju terena je Arena Mima Jaušovec prestala testiranje, tako da se od srede naprej teniško dogajanje spet seli v središče Ljubljane.

Slovenske teniške igralke Tamara Zidanšek, Kaja Juvan Pia Lovrič bodo dvoboje osmine finala igrale v četrtek. Zidanšek za preboj med osem čaka rojakinja Lovrič, tekmica Juvan pa bo Romunka Miriam Bianca Bulgaru.

Na današnjem zadnjem obračunu v Tivoliju s slovenskim zastopstvom se Nika Radišić v paru z Anito Wagner iz BiH ni uvrstila v četrtfinale. Od teniške kombinacije iz Slovenije in BiH je bila boljša rusko-nemška naveza Alena Fomina/Julia Lohoff, ki je zmagala s 4:6, 6:3 in 14:12.

Vir: Tenis Slovenija, STA