Tenisači bodo morali biti cepljeni, pravi direktor OP Avstralije: Kaj to pomeni za Novaka Đoković?

Vsi igralci in igralke ter drugi, ki bodo sodelovali na Odprtem teniškem prvenstvu Avstralije januarja v Melbournu, bodo morali biti cepljeni za novi koronavirus, je dejal direktor uvodnega Grand Slama sezone Craig Tiley. To lahko pomeni, da tam ne bo prvega igralca sveta Novaka Đokovića, Srb ne želi razkriti, če je bil cepljen.

152213683 10159507175894175 4766379899282232174 o - Tenisači bodo morali biti cepljeni, pravi direktor OP Avstralije: Kaj to pomeni za Novaka Đoković?
Novak Đoković (Foto: Tennis Channel FB)

Đoković je v Melbournu devetkrat zmagal, v začetku prihodnjega leta naj bi lovil rekordni enaindvajseti naslov na turnirjih za veliki slam. “Vsi, ki bodo na prizoriščih Australian Opna, navijači, osebje in igralci, bodo morali biti cepljeni. Bilo je veliko ugibanj okrog Novakovega statusa. Tudi javno je dejal, da je to njegova zasebna zadeva. Radi bi ga ponovno videli tukaj. Tudi on pa ve, da mora biti cepljen, da bo lahko igral,” je bil jasen Tiley, poročajo tuje tiskovne agencije.

“Vsakdo mora imeti pravico do izbire, da se odloči, kaj bo storil. V tem primeru to pomeni, kaj bo dal v svoje telo,” je o tem vprašanju Đoković med drugim dejal ta teden ob robu finala letošnje sezone ATP v Torinu. Tiley je obenem zatrdil, da bosta teniški zvezdnici, Američanka Serena Williams in Japonka Naomi Osaka, branilka naslova, nastopili v Melbournu. To sta mu povedali, kot tudi Avstralka Ashleigh Barty, prva na svetovni lestvici. Tiley je povedal tudi, da bo nastopil Španec Rafael Nadal, ki bo tudi skušal osvojiti 21. Grand Slam, ne bo pa Švicarja Rogerja Federerja zaradi poškodbe desnega kolena.

Vir: Tenis Slovenija, STA