Tamara Zidanšek: “Zmagala bo tista, ki bo v tistem trenutku uspela prikazati boljši tenis.”

Drugi tekmovalni dan bo na Odprtem prvenstvu Avstralije med drugim postregel tudi z obračunoma obeh slovenskih predstavnic. Tako Tamara Zidanšek kot tudi Kaja Juvan bosta v 1. kolu turnirja v Melbourneu igrali proti višje postavljeni tekmici. 

Tamara Zidanšek proti Nadii Podorski. (Foto: Vid Ponikvar)

Kot prva od Slovenk se bo na letošnjem OP Avstralije predstavila Tamara Zidanšek (99. na WTA), ki bo ob 1. uri ponoči po srednjeevropskem času zaigrala proti Nadii Podorski (63. na WTA). Obe igralki se lahko pohvalita s polfinalom na OP Francije, Argentinki je to uspelo leta 2020, Slovenki leto dni kasneje.

Velikokrat sva trenirali skupaj. Ni nekih velikih skrivnosti, zagotovo bo malo odločala tudi dnevna forma. Zmagala bo tista, ki bo v tistem trenutku uspela prikazati boljši tenis,” je med drugim pred tekmo povedala Konjičanka, ki je v pogovoru za Tenis Slovenija spregovorila tudi o samih pripravah in nastopu v Hobartu. “Priprave so potekale dobro, šli smo na Tenerife, tam smo se nekako ustalili, tudi meni je tam zelo všeč, imajo zelo lep teniški center. Sem igralka, ki rabi več tekem, da ujame tisti pravi ritem, zato sem vesela, da sem se na igrišče podala že v Hobartu, čeprav se tam nastop ni končal najbolje.”

Tekma med Tamaro Zidanšek in Nadio Podorsko bo prva ponedeljkova na igrišču št. 8, ko bosta na igrišču št. 7 zaključili Belgijka Yanina Wickmayer in Francozinja Varvara Gracheva, pa bo prvič v novi sezoni na igrišče stopila tudi Kaja Juvan (109. na WTA). Ljubljančanko za uvod čaka izjemno težak preizkus proti 27. igralki sveta Anastasii Potapovi. Igralki sta se do sedaj pomerili že dvakrat, oba dvoboja sta pripadla Rusinji.

Kaja Juvan je priprave na novo sezono oddelala v Barceloni. “Naredili smo veliko dela in mislim, da smo se dobro pripravili na novo sezono. Kmalu bom začela s svojim prvim dvobojem, česar se že veselim,” je dejala pred nastopom v Melbourneu.

OP Avstralije
(Melbourne, trda podlaga)

1. kolo
Zidanšek T. (Slo) – Podoroska N. (Arg) [15. 1., ob 1:00]
Juvan K. (Slo) – Potapova A. (Rus) [15. 1., ob 2:30]