OP Avstralije: Rublev komaj preživel obračun z Brazilcem Wildom

Peti teniški igralec sveta Rus Andrey Rublev je na Odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu potreboval tri ure in 42 minut za zmago proti Brazilcu Thiagu Seyboth Wildu, 78. igralcu sveta. Uspelo mu je streti žilavega Brazilca v podaljšani igri petega niza, v katerem je izničil zaostanek z 2:5 za končnih 7:5, 6:4, 3:6, 4:6, 7:6 (10:6).

Andrey Rublev (Foto: ATP)

Četrti teniški igralec sveta Italijan Jannik Sinner v uvodnem krogu ni imel večjih težav proti Nizozemcu Boticu van de Zandschulpu, ki ga je premagal s 6:4, 7:5 in 6:3.

Tudi v ženski posamični konkurenci ni bilo presenečenj. Osma nosilka Grkinja Maria Sakkari je premagala Japonko Nao Hibino s 6:4, 6:1, deveta nosilka iz Češke Barbora Krejčikova pa je izničila niz zaostanka proti Japonki Mai Hontama in na koncu slavila z 2:6, 6:4, 6:3.

Danka Caroline Wozniacki se je ob vrnitvi na turnir, kjer je osvojila svoj edini naslov na turnirjih za grand slam, uvrstila v drugi krog, ko je 20. nosilka, Poljakinja Magda Linette, predala dvoboj pri vodstvu Danke s 6:2 in 2:0.

Prvi nosilec Odprtega prvenstva Avstralije Novak Đoković je naskok na jubilejni 25. turnir za grand slam danes začel z dvobojem proti hrvaškemu najstniku Dinu Prižmiću, ki si je nastop v glavnem žrebu zagotovil prek kvalifikacij.

Osemnajstletni Splitčan je v prvem nizu, ki ga Đoković dobil s 6:2, potreboval zdravniško pomoč. Tribune, na katerem igrata dvoboj na Australian Opnu, so zapolnjene do zadnjega sedeža.

Nato se bo na osrednjem igrišču predstavila tudi branilka naslova v ženski konkurenci iz Belorusije Arina Sabalenka.

Slovenski igralki Tamara Zidanšek in Kaja Juvan bosta boje na prvem grand slamu sezone začeli v ponedeljek.

Vir: Tenis Slovenija, STA

https://www.youtube.com/watch?v=KMmCYWXyigc