Tamara Zidanšek v Monastirju dvig forme potrdila tudi na ITF turnirju

Tamara Zidanšek prepričljivo boljša od Francozinje. (Foto: Matic Klansek Velej / Sportida)

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek se je po uspešno odigranem WTA turnirju v Monastirju odločila podaljšati bivanje v Tuniziji. Zaigrala je še na ITF turnirju z nagradnim skladom 60.000 ameriških dolarjev in po štirih doseženih zmagah klonila šele v finalu. 

Tamara Zidanšek je v Monastirju skupaj zbrala 6 zmag in 2 poraza. (Foto: Matic Klansek Velej / Sportida)

Tamara Zidanšek je na dvig svoje forme opozorila že v začetku meseca oktobra, ko se je na turnirju serije WTA 250 po zmagah nad 168. igralko sveta Marino Bassols in 44. igralko sveta Anastasio Potapovo uvrstila v četrtfinale. Tam sta z izkušeno Alize Cornet uprizorili zelo dober dvoboj, napredovanja v polfinale pa se je na koncu veselila Francozinja.

Še bolje je šlo Zidanškovi teden dni kasneje, ko je v Monastirju potekal turnir serije ITF z nagradnim skladom 60.000 ameriških dolarjev. 24-letna Konjičanka je premagala štiri tekmice, v polfinalu tudi Italijanko Saro Errani, čeprav je ta imela v drugem nizu pri vodstvu s 5:4 na voljo že tudi tri zaključne žogice. 

Za turnirsko zmago se je Tamara pomerila proti Francozinji Kristini Mladenović, ki prav tako kot Slovenka lovi povratek med najboljše. V izenačenem obračunu je Zidanškovi v tretjem nizu rezultat še uspelo poravnati na 5:5, zadnji dve igri pa sta nato pripadli Mladenovićevi.

Zidanškova je na WTA lestvici s ponedeljkom sicer izgubila tri mesta in po novem velja za 91. igralko sveta. V kratkem jo s slovensko izbrano vrsto čaka tudi obračun proti Kitajski v pokalu Billie Jean King.

ITF PRO

W60 Monastir
(Tunizija, trda podlaga, zunaj)

1. kolo: Zidanšek T. (Slo/2) – Yao X. (Kit) 6:3, 4:6, 6:4
2. kolo: Zidanšek T. (Slo/2) – Mansouri Y. (Fra) 6:0, 6:2
Četrtfinale: Zidanšek T. (Slo/2) – Wei S. (Kit) 6:2, 6:2
Polfinale: Zidanšek T. (Slo/2) – Errani S. (Ita/3) 2:6, 7:5, 6:4
Finale: Zidanšek T. (Slo/2) – Mladenović K. (Fra/5) 1:6, 6:3, 5:7