Tamara Zidanšek: “Komaj čakam na turnir v Ljubljani.”

Tamara Zidanšek komaj čaka na turnir v Ljubljani. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

V Ljubljani bo od 11. do 17. septembra potekal turnir WTA Zavarovalnica Sava Ljubljana. Nastopila bo tudi najvišje uvrščena slovenska igralka na lestvici WTA Tamara Zidanšek. 25-letna teniška igralka je trenutno v New Yorku, kjer bo nastopila na zadnjem turnirju za grand slam v sezoni. Spregovorila je tudi o sodelovanju z Blažem Kavčičem.

Tamara Zidanšek komaj čaka na turnir v Ljubljani. (Foto: Vid Ponikvar / Sportida)

“Veselim se turnirja v New Yorku. Zadnje obdobje je bilo uspešno. Prišla sem spet na stare tirnice. Zdaj vem, da sem pripravljena, počasi gradim tisto, kar sem v preteklosti že imela. Pomembno je, da uživamo v tem kar delamo. V kvalifikacijah je vse odprto. Upajmo na najboljše. Na OP ZDA je malce hitrejša podlaga, ampak sem se hitro prilagodila,” je dejala Zidanškova in dodala:

“Po poškodbi na dvoboju pokala BJK proti Romuniji sem imela tritedenski premor, potem pa sem Blaža Kavčiča prosila, da narediva nekaj skupnih treningov. Mislila sem predvsem, da bi mi pomagal, ko bi bila v Sloveniji. Takrat sem namreč sodelovala s španskim trenerjem. Potem pa so se stvari odvile drugače in potem smo se odločili, da bo on moj glavni trener. Moram reči, da mi je veliko pomagal. Pomembno mi je, da je ob meni nekdo z izkušnjami. Nekdo, ki je to dal čez. Veliko mi pomeni, da lahko igra z mano, da dobim pravo žogo. Imava podoben pogled na tenis. Sva podoben tip igralca/igralke. Res me zna dobro pripraviti. Upam na najboljše.

Pred turnirjem v Ljubljani, ki bo potekal na pesku, Konjičanko čaka še nastop na OP ZDA. (Foto: Vid Ponikvar)

Konjičanka komaj čaka tudi na ljubljanski turnir. Po dveh letih v Portorožu bo zdaj lahko igrala še v prestolnici. “To da se je turnir preselil v Ljubljano, na pesek, verjetno ustreza vsem našim igralkam. To je dobra novica. Turnir na Kongresnem trgu je res nekaj posebnega. Še posebej, ker bo turnir na dveh lokacijah. Igranje v središču mesta bo res posebno. Veselim se igranja na domačih tleh. Igranje doma pomeni nekaj več bremena, ampak tudi več podpore. Na pokalu BJK smo videli, kako pomembna je podpora s tribun. Na turnirjih se na žalost ne sme navijati tako glasno. Bo pa vsaka podpora dobrodošla. Veselim se nastopa pred domačimi gledalci. Veselim sem, ker je prva nosilka Avstrijka Julia Grabher, ki me je dvakrat premagala in imam z njo neporavnane račune. Na turnirju je dobra zasedba, še posebej, ker je letos na sporedu tudi kitajska turneja.”

Zidanškova je spregovorila tudi o zaključnem turnirju pokala BJK, ki bo novembra v Sevilli, več pa v posnetku.

Vir: Tenis Slovenija