Strokovni svet Tenis Slovenije soglasno sprejel sklep za neposredno finančno pomoč Svitu Suljiću

Svit Suljić je navdušil tako na mladinskem evropskem prvenstvu kot tudi na festivalu olimpijske mladine. (Foto: Matic Klansek Velej / Sportida)

Za Svitom Suljićem je izjemno uspešen mesec, v katerem je vrhunske uspehe nizal kot za stavo. V sredo, 16. avgusta, je Strokovni svet Tenis Slovenije na 9. dopisni seji soglasno sprejel, da 14-letnemu teniškemu igralcu dodeli 4.000 evrov neposredne finančne pomoči.

Svit Suljić je navdušil tako na mladinskem evropskem prvenstvu kot tudi na festivalu olimpijske mladine. (Foto: Matic Klansek Velej / Sportida)

Uvrstitev v finale Wimbledona, osvojen naslov evropskega prvaka, bron na OFEM 2023 (olimpijski festival evropske mladine) in za konec še 2. mesto na izjemno močnem Next Up turnirju v Kitzbuhelu. To so izjemni rezultati, ki jih je točno v tem vrstnem reku v le nekaj tednih nanizal Svit Suljić.

Zapisnik 9. dopisne seje Strokovnega sveta TS (kliknite za prevezavo)

V sredo, 16. avgusta, je potekala 9. dopisna seja Strokovnega sveta Tenis Slovenije, za katero je bil predlagal dnevni red “Neposredna finančna pomoč dobitnikom medalj na mladinskem evropskem prvenstvu in festivalu olimpijske mladine.

11 članov Strokovnega sveta TS je soglasno sprejelo naslednji sklep:

»Svit Suljič prejme 2.000 eur za zlato medaljo na EPP 14 in 2.000 eur za bronasto medaljo na igrah EYOF, skupaj 4.000 eur neposredne finančne pomoči za svoj tekmovalni program za leto 2023 s strani Tenis Slovenija.«