Swiatek, Pegula in Sakkari zanesljive v drugem krogu Melbourna

Jessica Pegula (Foto: WTA Twitter)

Prvi favoritinji Odprtega prvenstva Avstralije v tenisu, Poljakinja Iga Swiatek in Američanka Jessica Pegula, sta zanesljivo napredovali v tretji krog prvega turnirja za Grand Slam v sezoni. Z nekaj težavami je napredovala tudi šesta nosilka Grkinja Maria Sakkari.

Jessica Pegula (Foto: WTA Twitter)

Prva igralka lestvice WTA Swiatek za razliko od prvega kroga ni imela toliko težav. S 6:2, 6:3 je ugnala Kolumbijko Camilo Osorio, ki je prvič nastopila v drugem krogu Melbourna.

“Bilo je zelo intenzivno in fizično,” je dejala 21-letna Poljakinja na novinarski konferenci po dvoboju: “Bilo je precej težje, kot kaže rezultat. Vedela sem, da se bo borila do konca in mi ne bo ničesar podarila. Sprejemala je dobre odločitve, sama pa sem zadovoljna, da sem bila konstantna. To je zame najpomembnejše.”

Poljakinja je dobila še 12. zaporedni dvoboj drugega kroga na turnirjih velike četverice, skupno pa že 53. v 65 dvobojih v glavnih delih žreba. V tretjem krogu se bo pomerila z zmagovalko obračuna med Kanadčanko Bianco Andreescu in Španko Cristino Bucsa.

Po dveh nizih je v tretji krog napredovala tudi Američanka Pegula. Ta je ob svojem drugem nastopu izgubila osem iger, Belorusinjo Aleksandro Sasnovič pa ugnala s 6:2, 7:6 (5) po uri in 31 minutah na osrednjem igrišču.

“Mislim, da sem igrala kar dobro. Je pa tudi tekmica precej dvignila raven v drugem nizu. Morala sem nekako preživeti obdobja, ko je bila zares vroča in je nizala točke. Bila je zelo agresivna, srečna pa sem, da sem izvlekla drugi niz,” je priznala 28-letnica iz Buffala.

Doslej še nikoli ni zaigrala v polfinalu turnirjev za Grand Slam, kot tretja nosilka pa se bo v tretjem krogu pomerila proti boljši iz dvoboja med Ukrajinko Marto Kostjuk in domačinko Olivio Gadecki.

Več težav je imela v glasnem obračunu z Rusinjo Dijano Schnaider šesta nosilka Sakkari. Grkinja se je večkrat pritoževala nad glasnostjo 18-letne Rusinje, ki sicer igra za študentsko ekipo Severne Karoline v ZDA.

Slavila je s 3:6, 7:5, 6:3 po dveh urah in 33 minutah na igrišču Margaret Court. “Bili so trenutki, ko sem mislila, da bom izgubila. Potem pa me je kar naenkrat predramilo. V prvem nizu sploh nisem čutila prave igre, preveč sem se branila. Tako se nisem počutila že dlje časa. Ker pa ure in ure na dan garam, sem vedela, da lahko najdem pot nazaj,” je dejala 27-letnica iz Aten.

Doslej je le dvakrat nastopila v četrtem krogu OP Avstralije, za preboj tja pa se bo v tretjem pomerila z zmagovalko švicarsko-kitajskega dvoboja med Jil Teichmann in Lin Zhu.

Poslovila pa se je 15. nosilka Petra Kvitova. Čehinjo je premagala Ukrajinka Anhelina Kalinina.

Organizatorje sicer tretji dan tekmovanja moti predvsem dež, ki je zgodaj zjutraj po slovenskem času prekinil vse dvoboje. Eden tistih, ki mu je uspelo prehiteti padavine, je bil Italijan Jannik Sinner. Argentinca Tomasa Etcheverryja je po uri in 46 minutah premagal s 6:3, 6:2, 6:2.

Veliko težav pa ima na osrednjem igrišču branilec zmage Rafael Nadal. Španec je proti Mackenzieju McDonaldu izgubil prvi niz s 4:6, po breaku Američana v drugem pa je zaradi težav spodnjega dela telesa zahteval zdravniški odmor. Tudi drugi niz je izgubil s 4:6, na osrednjem igrišču pa ima precej težav z gibanjem.

Vir: Tenis Slovenija, STA