Švicar v Stuttgartu brez družine

Roger Federer se mudi v nemškem Stuttgartu, kjer je eno zmago stran od tega, da postane prvi igralec sveta in ponovno spiše teniško zgodovino. Poleg sebe pa nima družine, saj so žena in otroci ostali doma.

Če bile težave, se Švicar lahko vrne domov (Foto: Zimbio.com)

Ko so ga novinarji vprašali, kako to, da jih ni, je povedal: “Skupaj smo preživeli zares lepe praznike. Z Mirko, otroci in prijatelji smo bili. Tukaj v Stuttgartu pa ni problema, saj sem zelo blizu doma. Lahko bi šel domov nocoj in vrnil jutri, ne bi bilo težko.”

Roger Federer je družinski človek, zato nič čudnega, da na najbližnje pomisli tudi med tekmo. “Še vedno veliko razmišljam. Mogoče bi jih moral poklicat, preveriti, kako so. Ampak vseeno sem vesel, da sem se zmožen osredotočiti med tekmo. Še vedno bi rad imel nekaj več prostega časa, saj sem bil zelo zaposlen, četudi je bilo videti, kot da sem samo na počitncah. Rad bi nekaj tistih dni, kjer ti ni treba početi prav ničesar. Samo malce potrenirati, popiti kavo in iti z otroki ven. Včasih se zavem, da je še vedno sproščujoče sedeti tukaj in odgovarjati na vprašanja in podpisovati avtograme. “