Federer nedotakljiv na začetnem udarcu, čaka ga Kyrgios

Trenutno še vedno drugi najboljši na svetu Roger Federer je bil še posebej navdušujoč na začetnem udarcu, ko je v dveh nizih premagal Guida Pello in se uvrstil v polfinale ATP turnirja v Stuttgartu. Po 63 minutah igre je bilo 6:4 in 6:4.

To je bila 19. zmaga od 21 odigranih tekem v letošnji sezoni za Rogerja Federerja, ki se vrača po daljšem premoru. Švicar je odpovedal celotno peščeno sezono, zato res nismo bili prepričani, v kakšnem stanju se bo vrnil. Ampak tako kot lansko leto na travi igra odličen tenis. Mogoče res ni bil preveč prepričljiv proti Mischi Zverevu, a tokrat je bilo ćisto drugače.

Še posebno v prvem nizu ni prav nič manjkalo njegovemu začetnemu udarcu – čeprav je zabil samo štiri ase. V desetih igrah je izgubil zgolj dvanajst točk. Argentinec je lepo branil svoje servisne igre, a to ni bilo dovolj. Po komajda uri igre je zmagala romala v Švico.

To pa pomeni, da nas čaka težko pričakovan spopad med Federerjem in Nickom Kyrgosom. Par se je pomeril dvakrat, trenutno pa sta poravnana na 1-1. Prvo srečanje v Madridu leta 2015 je dobil Kyrgios, nato pa se mu je Federer maščeval v Miamiju leta 2017. V Indian Wellsu lansko leto je “zlobni deček” tenisa obračun proti “maestru” predal še pred začetkom.