Stefanos Tsitsipas se spominja skorajšnje smrti

Preko youtube kanala je 20-letni Stefanos Tsitsipas povedal, kako je leta 2016 skorajda izgubil življenje. Bil je na morju, ko so ga zajeli valovi in za kratek čas je mislil, da bo umrl.

Stefanos Tsitsipas (Foto: Tennisworldusa.com)

“Bila je najslabša situacija v mojem življenju,” se je spomnil Tsitsipas.“Spomnim se utapljanja, tisti občutek umiranja. Na srečo me je na koncu rešil moj oče.” Mati Yulia pa se je navezala na začetek kariere njenega sina. “Stefanos je najprej najin sin, nato pa tenisač. Oba z očetom sva igrala tenis in na nek način sva mu predstavila šport, preko njega pa disciplino, ampak takoj ko je bil pravih let, se je včlanil v teniški klub. Tam se je potem učil in imel je čudovitega trenerja, ki je opravil dobro delo. Imela sta dober odnos, kar je težko za Stefanosa, ker je precej plah. Rad ima živali in humor. Zato sta skupaj ostala sedem let, ampak trener ni več želel potovati po svetu.”

Stefanos je povedal tudi, da je v Grčiji težko našel sparing partnerja. “Kvalitetnih igralcev na tem nivoju je bilo malo. Motivacija in odnos ni bil pravi, razmere niso bile idealne za igranje tenisa. To je tudi zelo drag šport.”