Stan Wawrinka: “Nisem se počutil sprejetega v Ženevi”

Stan Wawrinka bo v Ženevi nastopil zastonj! Brez kakršnegakoli honorarja, saj je Švicar na novinarski konferenci priznal, da njegov odnos z organizatorji ni idealen.

Stanu je vseeno za denar (Foto: Tennisworldusa.com)

“Že od začetka sem se počutil, da nisem dobrodošel,je povedal Stan. “Ampak vseeno hočem igrati v Švici. Verjamem, da je za medije težko razumeti, zakaj nisem podpisal pogodbe, ampak pri pogajanjih nismo mogli priti do sporazuma. Nihče ne dela zastonj, vem, kaj se je zgodilo tekom teh pogovorov.” 

Wawrinka bi lahko sprejel uradno povabilo organizatorjev iz Lyona, a se je odločil, da bo ostal doma. “Dobil sem veliko finančno ponudbo, a sem jo odklonil. Zame je pomembno, da igram pred domačimi navijači. Tukaj sem zaradi njih in zaradi prostovoljcev, ki so bili z menoj zelo prijazni tekom let. Škoda, da z organizatorji nismo mogli priti do sporazuma, ampak to ne bo vplivalo na mojo igro. 

Nagradni sklad turnirja v Ženevi znaša dobrih 560 tisoč ameriških dolarjev. Zmagovalec bo pred plačilom davka bogatejši za 89.435 dolarjev, finalist pa za 47.105 dolarjev.