Španec v Barcelono prvič po letu 2004 brez ATP lovorike

Španski peščeni kralj je prvič po letu 2004 v Barcelono odšel brez lovorike v sezoni. Poraz v polfinalu Monte-Carla proti Fabiu Fogniniju je samooklical za enega najslabših dvobojev na pesku v 14 letih. Rafael Nadal si bo samozavest skušal okrepiti v Barceloni, kjer pa je že v uvodu imel nekaj težav.

Rafael Nadal (Foto: Tennisworldusa.com)

V zraku je bilo nekaj dvomov o tem, kakšen bo prišel v Barcelono. Očitno upravičeno, kajti izgubil je prvi niz proti Leonardu Mayerju, le da je potem dvignil nivo igre in dobil naslednja dva (6-7, 6-4, 6-2). Španski tenisač pač ne more izgubiti dvakrat zapored.

“Za mano so težki trenutki zaradi poškodb in po mentalni plati mi ni bilo lahko sprejeti vsega, kar se dogaja,” je priznal bitke na več področjih, čeprav je roko na srce za povprečenega tenisača tudi v Monte-Carlu igral izjemno. Letos je odigral štiri turnirje, ob tem OP Avstralije še ne popolnoma pripravljen, saj se je vračal po poškodbi, nato pa se je poškodoval v Indian Wellsu, kjer se je moral v polfinalu brez boja vdati Rogerju Federerju.

V Barcelono je prišel brez ATP naslova. “Moja naloga je, da spet najdem sebe. V zadnjih 18 mesecih me je ustavilo preveč stvari, preveč je bilo vzponov in padcev, potem pa je težko spet najti pravi ritem in stanovitnost. Upam, da bom tu nared za dobre igre, če ne tu, pa v Madridu, morda Rimu ali Roland Garrosu.”