Španec Serrano novi trener Kaje Juvan

Oscar Serrano Gamez (Foto: https://ekipa.svet24.s)

Kaja Juvan ima novega trenerja. Kot poroča časnik EkipaSN, se je za sodelovanje dogovorila s Špancem Oscarjem Serranom Gamezom.

Oscar Serrano Gamez (Foto: https://ekipa.svet24.s)

Juvan je nazadnje sodelovala s slovenskim trenerjem Zoranom Kranjcem. Kot je pojasnila, je bilo njuno delo v poskusnem obdobju do konca letošnje sezone, potem pa sta se dogovorila za prekinitev.

“Zoran je izrazil željo, da ne bi prav veliko potoval z menoj na turnirje, to pa je bila zame ovira. Za novo sezono sem začela sodelovati s Špancem Oscarjem Serranom,” je za EkipoSN dejala Juvan.

Novi trener jo bo prvič spremljal na turnirju v Hobartu v začetku januarja, ko bo slovenska igralka začela nastope v sezoni 2023.

Serrano je nekdanji igralec, ki je kariero končal leta 2005, najvišje je bil na 128. mestu lestvice ATP. V trenerski karieri je vodil tudi Italijana Fabia Fogninija, pred štirimi leti pa je bil tudi trener rojakinje Carle Suarez Navarro.

Kaja Juvan je novembra vodila slovensko ekipo do presenetljive zmage v pokalu Billie Jean King proti Kitajski, s katero si je Slovenija izborila nastop v kvalifikacijah za zaključni turnir tega tekmovanja.

Juvan je na lestvici WTA na 88. mestu kot druga najboljša Slovenka. Mesto pred njo je Tamara Zidanšek.

Vir: Tenis Slovenija, STA