Đoković računa na topel sprejem v Avstraliji

Novak Đoković (Foto: Corinne Dubreuil/ATP Tour)

Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković se te dni pripravlja na začetek nove teniške sezone. Ta se bo začela v Avstraliji, kamor se namerava Đoković vrniti leto dni po odmevnem izgonu. Izrazil je upanje, da ga bodo navijači v deželi tam spodaj toplo sprejeli.

Novak Đoković (Foto: Corinne Dubreuil/ATP Tour)

“Po tem, kar se je zgodilo v začetku tega leta, si želim, da bi lahko prišel v Avstralijo in doživel dober sprejem ter tudi s pomočjo navijačev igral dober tenis,” je med postankom v Dubaju po poročanju francoske tiskovne agencije AFP dejal peti igralec sveta.

Đoković se je v začetku leta zapletel v sodni spor z avstralskimi oblastmi, ker je želel v državo vstopiti brez prejetega cepiva proti novemu koronavirusu. Avstralska vlada ga je na koncu izgnala in mu prepovedala vstop za tri leta. A prepoved so kasneje umaknili, prav tako pogoj precepljenosti proti novemu koronavirusu, tako da bo Đoković tokrat lahko potoval v Avstralijo.

“Vesel sem, da bom lahko igral tam. V moji karieri sem dobro nastopal v Avstraliji,” je dejal devetkratni zmagovalec OP Avstralije.

Srb je v karieri osvojil 21 naslovov na turnirjih za veliki slam, z novo zmago v Melbournu bi se izenačil z Špancem Rafaelom Nadalom na prvem mestu vseh časov z 22 zmagami. A Nadal, ki je zmagal ob Đokovićevi odsotnosti januarja, bo tudi tokrat njegov tekmec.

Đoković je medtem napovedal, da si želi ostati aktiven v tenisu čim dlje. V preteklosti je dejal, da bi rad igral tudi po dopolnjenem 40. letu, poroča AFP.

V Dubaju pa je na vprašanje novinarjev dejal, da bi želel ostati teniško aktiven kar se da dolgo. “V glavi nimam določene številke … Nadaljeval bom, dokler lahko igram na tej ravni in dokler čutim željo,” je dejal.

Vir: Tenis Slovenija, STA