V prostorih glavnega sponzorja Tenis Slovenije, podjetja Telemach, se je danes predstavila ženska teniška reprezentanca, ki jo od 7. do 12. novembra čaka nastop na zaključnem turnirju pokala BJK. Tekmovanje bo potekalo v Sevilli, reprezentanca bo tja odpotovala v soboto. Tekmovanje bo prenašala Televizija Slovenija.

Foto: Sportida

Srečanje z novinarji je začel direktor Tenis Slovenije, Gregor Krušič, ki se je spomnil na največji uspeh slovenske reprezentance. Leta 2003 so namreč Katarina Srebotnik, Maja Matevžič, Tina Pisnik in Tina Križan igrale v četrtfinalu pokala FED, kot se je pred spremembo imenovalo to tekmovanje. 20 let kasneje si vsi želijo, da bo trenutna reprezentanca ta rezultat še izboljšala. Reprezentanco od leta 2015 vodi Andrej Kraševec: “Za nami je dolgo obdobje, prisotni so bili padci in vzponi. Ne pozabimo, začeli smo v drugi evro-afriški skupini. Ob uspehih ne smemo pozabiti tudi na težka obdobja. Bilo je kar zahtevno. V zadnjih dveh letih pa smo res igrali izjemno, imeli smo tudi nekaj sreče, a smo si jo skrojili sami. Tako da lahko rečemo, da smo povsem zasluženo del teniške elite. To je nagrada za slovenski tenis. Ne gremo tja z belo zastavo. Priprave potekajo uspešno. V Sevilli imamo v soboto že trening, tako da bo dovolj časa za pripravo na razmere. Sem optimist,” je rekel Kraševec.

Slovenija bo v skupini B odigrala dva dvoboja. V torek 7. novembra bodo tekmice naših Avstralke, v petek 10. novembra pa Slovenke čaka še reprezentanca Kazahstana. V polfinale se uvrstijo zmagovalke skupine.

“Z ramo imam težave že od OP Francije. So dobri in slabi dnevi. V zadnjem tednu je počutje boljše, nekaj smo naredili tudi sprememb pri opremi. Zdaj lahko igram brez bolečin. Počasi bomo stopnjevali količino treninga, a zgodba na tekmi je potem vseeno drugačna. Upam, da mi te rame ne bo več potrebno omenjati. Odkar smo zmagale v Kopru se veselim tega dogodka. Tenis je individualen šport, tako da velikokrat pogrešamo to druženje. V ekipi je to drugače. Res se dobro razumemo. In to se vidi tudi na igrišču,” je rekal Tamara Zidanšek.

“Na azijski turneji sem staknila virusno okužbo. Zdaj se je stanje normaliziralo. Trajalo je nekaj časa. Zdaj sem boljše in komaj čakam na začetek. Malo manj sem trenirala, kar se pozna na telesni pripravljenosti. Že nekaj časa sem del reprezentance. To je vedno poseben teden. Skupaj res uživamo in zaradi tega za reprezentanco vedno igram zelo dobro. Veselim se tudi zaradi vseh navijačev. Čutim veliko pripadnost do Slovenije,” je rekla Kaja Juvan.

V slovenski reprezentanci so: Tamara Zidanšek (98. WTA), Kaja Juvan (102. WTA), Veronika Erjavec (199. WTA), Nina Potočnik (529. WTA) in Ela Nala Milič (1035. WTA).

Vir: Tenis Slovenija