Iga Swiatek ugnala Coco Gauff na finalnem turnirju WTA

Poljakinja Iga Swiatek je na finalnem turnirju sezone WTA v mehiškem Cancunu ugnala Coco Gauff iz ZDA s 7:5 in 6:0 ter se po drugem dvoboju že uvrstila v polfinale. V drugem dvoboju skupine Chetumal je Tunizijka Ons Jabeur premagala Čehinjo Marketo Vondroušovo s 6:4 in 6:3.

Iga Swiatek (Foto: WTA Twitter)

Swiatek je v prvem srečanju premagala Vondroušovo, Gauff pa Jabeur. Poljakinja, ki je druga nosilka turnirja, je do druge zmage prišla dokaj gladko, posebej v drugem nizu. Sedaj ima priložnost, da se znova povzpne na prvo mesto svetovne lestvice pred Belorusinjo Aryno Sabalenko.

Obenem je postala prva tenisačica po skoraj dveh desetletjih, ki je v enem letu nanizala 65 zmag na turneji WTA. Letos je v številu zmago tako najboljša nasploh, Rus Daniil Medvedev jih je zbral 64, Španec Carlos Alcaraz pa 63.

Jabeur in Vondroušova sta se pomerili prvič po finalu v Wimbledonu, kjer je Tunizijka postala prva arabska finalistka Grand Slama, a je izgubila odločilnin dvoboj. Tokrat se je Čehinji oddolžila za poraz.

Na novinarski konferenci po tekmi je dejala, da bo del nagrade, ki jo bo dobila za nastop na finalu sezone WTA, namenila Palestincem.

“Skušam čim manj spremljati družbena omrežja, toda to je zelo težko. Ko gledam vse te grozljive video posnetke in fotografije vsak dan. Grozno. Ne morem mirno spati, ker se počutim povsem nemočno. Vsem želim le svobodo in mir,” je glede tega v čustvenem nagovoru povedala Jabeur.

* Cancun, zaključni turnir WTA (8,52 milijona evrov):
– izida, skupina Chetumal, 3. krog:
Iga Swiatek (Pol/2) – Coco Gauff (ZDA/3) 7:5, 6:0
Ons Jabeur (Tun/6) – Marketa Vondroušova (Češ/7) 6:4, 6:3.

Vir: Tenis Slovenija, STA