Slovenija bo v pokalu Billie Jean King novembra gostila Kitajke

Slovenija na domačem terenu proti Kitajkam.

V Londonu je bil včeraj opravljen žreb dvobojev play-offa pokala Billie Jean King. Slovenija ni imela vloge nosilke, žreb pa ji je določil Kitajsko. Pomembno je, da bo Slovenija igrala doma. Dvoboj bo na sporedu 11. in 12. novembra. Prizorišče še ni znano.

Slovenija na domačem terenu proti Kitajkam.

V tem delu tekmovanja nastopa 16 reprezentanc, Slovenija pa si je napredovanje priigrala letos aprila v Turčiji. Kitajke so letos nastopale v prvi azijsko-oceanski skupini, v kateri je skupaj z Japonsko napredovala v play-off. Za Kitajsko so na zadnjem dvoboju igrale Wang Qiang (trenutno na 146. mestu lestvice WTA), Zhu Lin (95. WTA), Yuan Yue (148. WTA), Yang Zhaoxuan (29. WTA dvojice) in Xu YiFan (33. WTA dvojice). Zanimivo je, da je tudi to tekmovanje potekalo v Turčiji, istočasno kot tudi prva evro-afriška skupina.

“Na žreb ne morem vplivati, zadovoljen pa sem, ker bomo igrali doma. S tem se nam je uresničila želja, da bomo po dolgem času igrali pred domačimi gledalci. Zadnjič smo v Sloveniji leta 2011 proti Kanadi. Pred žrebom nekih želja glede tekmic nismo imeli, saj so vse možne tekmice zelo kakovostne. Kitajke poznamo, saj gre za igralke prve stoterice. Potrebno pa bo seveda počakati na njihovo prijavo, takrat bomo videli s kakšno zasedbo bodo sploh prišle v Slovenijo. S Tenis Slovenijo se bomo dogovorili o lokaciji. Želja je peščena podlaga, želimo pa si polne tribune,” je po žrebu rekel Andrej Kraševec, kapetan slovenske reprezentance.

To bo drugi medsebojni dvoboj med obema reprezentancama. Leta 2005 je bila Kitajska boljša s 4:1. Za Slovenijo so takrat igrale Katarina Srebotnik, Andreja Klepač, Tina Križan in Sandra Volk. Kapetanka je bila Mima Jaušovec.

Preostali pari:

Nizozemska – Francija
Hrvaška – Nemčija
Romunija – Madžarska
Avstrija – Latvija
Japonska – Ukrajina
Argentina – Brazilija
Mehika – Srbija